Бий своїх! Для Ющенка наймані працівники без зарплатні - “епізод” і не більше

Автор/джерело -  © УНІАН - “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.03.2009 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6879

В найближчі тижні розпочнеться серйозне реформування партії “Народний Союз – Наша Україна”.

Про це заявив Президент України і лідер партії Віктор Ющенко журналістам після засідання саміту Європейської народної партії.

Він підкреслив, що, на його переконання, НСНУ є однією з найдемократичніших політичних сил.

Глава держави зазначив, що не потрібно робити трагедії щодо того, що відбулося в парламенті, коли по позиції фракції «Наша Україна – Народна самооборона» був завданий удар і “через корупцію і підкуп з фракції було виведено частину депутатів”.

«Партії потрібно робити серйозну ревізію. І прибрати функціонерів, які проявили себе, і особливо в останній рік-півтора, як люди, на яких генеральна ідея партії не є основною, це люди-кар’єристи, які готові прилаштовуватися до будь-яких обставин», - сказав Ющенко.

Він зазначив, що зараз необхідно провести серйозну модернізацію партії і кадрові зміни в партії, починаючи від її президії та політичної ради.

«Це питання, яке зараз стоїть на порядку денному, і тому з третьої декади поточного місяця ми приступаємо до вирішення всіх цих питань, а те, що виникають якісь проблеми по фінансуванню (партії), це епізод. Він буде перегорнутий, і це питання буде закрито», - сказав він.

Втім, політолог Ігор Жданов припускає теоретичну можливість виключення Президента України, лідера партії “Народний Союз Наша Україна” Віктора Ющенка з лав НСНУ.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції.

Політолог нагадав, що вчора Президент заявив про необхідність кардинальних змін у партії НСНУ. “Я думаю, це не буде гра в одні ворота”, - сказав Жданов.

Він заявив, що в опонентів Президента є серйозна підтримка всередині партії, і просто так переформатувати партію Ющенкові не вдасться.

На думку політолога, “нас очікують серйозні бої у партії вже на наступному тижні”. Він наголосив, що “просто так нічого не вдасться зробити”. “Теоретично навіть Президента можуть виключити з партії”, - додав Жданов.

Від “Аратти”: звичайно, політичні дискусії та з'ясування стосунків - внутрішня справа кожної партії та її членів. Власне, їм належить беззаперечне право вибору і лідерів, і політичного курсу, і кадрової політики.

Проте, нас, як громадян держави, непокоїть вкрай цинічне ставлення політиків до тих людей, які, власне, забезпечують своєю працею і їхній суспільний імідж, і доносять до суспільства їхні ідеї та одкровення, виконують повсякденну кропітку організаційну роботу.

Як бачимо ці люди стали заручниками банальних розборок. При чому, що вражає найбільше, лідер партії навіть не вважає за необхідне перед ними вибачитися хоча б за те, що керівництвом партії, яку він очолює брутально порушені конституційні права громадян. При чому - не вперше.

А може як раз у цьому й є справжнє ставлення Президента Ющенка до маленького українця?

Бо, власне, нам абсолютно не зрозумілий зв'язок між певним внутрішнім конфліктом між керівниками партії та виплатою зарплатні персоналу. Чи означає це, що завтра чи через півроку, наприклад, українцям будуть виплачувати зарплатню виключно за обов'язок "правильно проголосувати" на майбутніх президентських виборах?

Принагідно ми процитуємо Президенту дещо із чинного Кримінального Кодексу, що прямо стосується його, як керівника партії, відповідальності перед Законом за те, що він називає "епізодом":

Стаття 175. Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат

1. Безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати громадянам більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином - суб'єктом підприємницької діяльності, -

карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років”.

Принагідно ми звертаємося публічно до ГПУ із наполегливим проханням: звернути увагу на "епізод", який стався у партії НСНУ і дати відповідну правову оцінку діям посадових осіб, які порушили вимоги чинного законодавства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.