У БЮТ заявляють про фальсифікації виборів у Тернополі. У СП кажуть, що все демократично

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.03.2009 18:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6881

БЮТ заявив, що на виборах в Тернопільський обласний рада службовці районних державних адміністрацій голосували вже заповненими бюлетенями.

Як заявили в партії ВО Батьківщина, напередодні виборів "було надруковано значно більше виборчих бюлетенів від реальної їх потреби".

"Ці бюлетені розвезені головами РДА по своїх районах. У день виборів залякані працівники районних державних адміністрацій заходили на виборчі дільниці, маючи на руках вже заповнені бюлетені. Як підтвердження свого голосування, вони приносили керівництву чисті бюлетені, що й ставало надалі запорукою збереження їх робочого місця ", - підкреслили в партії.

У ньому представники обласної організації ВО Батьківщина також висловлюють переконання, що ця схема була запропонована і успішно реалізована в життя Секретаріатом Президента України.

"Впевненості в даній ситуації додавало те, що на момент економічної кризи в Тернопільській області, де в основному функціонують бюджетні установи і практично відсутнє велике промислове виробництво, населення, перебуваючи під страхом залишитися без роботи, буде змушений підкоритися політичним провокаціям ОДА", - вважають у партії Батьківщині.

Натомість із столичної вулиці Банкової ніяких порушень не помітили.

Вибори до Тернопільської обласної ради відбулися у спокійній атмосфері і виборці мали можливість взяти у них участь.

Про це заявила Марина Ставнійчук.

При цьому вона наголосила, що у виборах взяли участь усі політичні партії та блоки, які були включені до виборчого бюлетеня.

«Що стосується самих результатів виборів, усі політичні сили, включені до бюлетеня, брали участь у них. І блок Юлії Тимошенко також брав участь у голосуванні», – сказала Ставнійчук.

Водночас, за її словами, на виборах більшість суб'єктів, які брали участь у голосування, не делегували на вибори своїх спостерігачів. «Можливо, тому сьогодні досить зручно говорити про те, що голосування не відбулося», – припустила Ставнійчук.

Демократичність проведених виборів вона додатково аргументувала тим, що Комітет виборців України не висловив серйозних зауважень як до процесу голосування, так і до підрахунку результатів. «Тривожить те, що після встановлення результатів ми знову маємо судові ігри, які вже не раз використовувалися як технологія зриву підрахунку голосів, встановлення результатів виборів», – сказала вона.

Аналізуючи цю ситуацію, Ставнійчук наголосила, що чесність виборчого процесу є спільною відповідальністю як виборців, так і кандидатів на обрані посади. Це може бути забезпечено через делегування на виборчі дільниці спостерігачів, участь представників політичних партій та блоків у роботі виборчих комісій, а також вдосконалення законодавства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.