Росія образилася на ЄС за українську трубу. Європейці виправдовуються

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 23.03.2009 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6888

Комісар ЄС по енергетиці Андріс Пібалгс шкодує про те, що Росія сприйняла декларацію ЄС і України за підсумками газової конференції як спрямовану проти неї.

Про це комісар ЄС заявив сьогодні журналістам.

«Я шкодую про це, тому що в нас немає навіть у думках наміру ослабити позиції «Газпрому» в Європейському Союзі. Я чув, звичайно, це заява про те, що Росія може шукати інші ринки, але європейський ринок – найкращий для російського газу», - сказав він.

«Я сподіваюся, що це розчарування мине», - додав комісар.

Пібалгс заявив, що намагався пояснити російській стороні, що робота Єврокомісії спрямована на забезпечення стабільності газотранспортного коридору. Він також додав, що Єврокомісія продовжить співпрацю з Росією з тим, щоб «якось згладити це засмучення».

При цьому він висловив впевненість у тому, що в декларації записано дуже коректні речі про необхідність інвестування в українську газотранспортну систему, а також про те, що європейські компанії можуть брати участь у таких інвестиційних проектах на рівних і ринкових основах.

Як повідомлялося раніше, російська делегація, присутня на міжнародній інвестиційній конференції з питань модернізації української ГТС, залишила форум після оголошення церемонії підписання підсумкової спільної декларації. На думку міністра енергетики РФ Сергія Шматка, навряд чи підсумки цієї конференції будуть цікаві самій Україні.

Від “Аратти”: путінська Росія дедалі більше відзначається дивним сприйняттям реальності.

Зокрема, кремлівському керівництву постійно і у всьому, що б не відбувалося між Європою та країнами колишнього СРСР - видається не інакше, як підступною змовою. Із подальшими істериками та демаршами.

Складається враження, що за майже 20 років від розвалу совковського колгоспу, у Москві так і не зрозуміли, що в реальності існують незалежні держави, я не глибинка Росії із її удєльними посадниками.

Вже ні для кого, окрім російських громадян, не є таємницею, що насправді газова війна, яка була у січні цього року - яскравий прояв параноїдальної ідеї російських можновладців, які, вочевидь, мали на меті показати усім "хто у європейському домі хазяїн" і принагідно публічно принизити "свідомих хохлів".

Проте, не сталося, як гадалося. Реальність виявилася діаметрально іншою від хворобливих марень кремлівських стратегів.

І заяви "про пошук нових ринків газу" такий самий лохтрон для убогих, як і славнозвісні обхідні труби. Бо "газоват-2009" чітко продемонстрував: Україна і Європа із перетнутою трубою проживуть довше, ніж Росія без нафто- газодоларів, на яких тримається кремлівська влада. Та й про які альтернативні ринки може йтися, коли російська труба оточена не менш продуктивними іранськими, середньоазійськими, близькосхідними продавцями більш якісної сировини? Та й Україна і Європа також не настільки бідні на енергоресурси, щоб перейматися московським лементом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.