Погром на Майдані. Усі учасники дали покази і чекають процесуального рішення

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.03.2009 13:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6898

Вчора міліція затримала і допитала керівників та активістів громадської організації “Щит”, яких підозрюють у бійці із братчиками і розгромі наметового містечка на Майдані. Наразі всі чекають рішення слідчого.

Співробітники МВС допитали лідера громадського руху "Щит" Олександра Ємчука.

Про це повідомив керівник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

Вчора ж працівники міліції затримали й допитали активістів ГР "Щит" у Шевченківському районному відділі міліції. Після допиту Ємчука та затриманих активістів громадської організації колишніх спецназівців відпустили.

За словами Поліщука, міліція має намір розшукати та провести допит ще 2 учасників ГР "Щит" у рамках дослідчої перевірки.

Він також додав, що впродовж 10 днів буде вирішено питання щодо порушення кримінальної справи за наслідками інциденту, що стався на Майдані Незалежності минулого тижня.

Як повідомлялося раніше, слідчо-оперативна група МВС і СБУ встановила, що 20 березня о 5-й годині ранку близько сотні осіб в однаковій камуфляжній формі, які належать до ГР "Щит", напали на наметове містечко цієї громадської ініціативи "Геть усіх!" на Майдані Незалежності в Києві. Після руйнування наметів активісти "Щита" організовано сіли у автобуси і покинули місце події. Наразі відомо, що двоє ативістів партії "Братство" отримали тілесні ушкодження.

Вчора, на прес-конференції лідер ГР "Щит" Ємчук повідомив, що бійку влаштували братчики, які перебували устані алкогольного та наркотичного сп'яніння і напали на щитівців із обрізками арматури й ножами. За його словами, "Щит" того ранку планував розпочати свою акцію протесту - бестроковий мітинг під гаслом: “Ні - підкупним політикам, ні - політичним акціям на замовлення!” . За словами Ємчука, акція "Геть усіх!" є замовною.

Між тим, активісти "Братства" вперто продовжують наполягати на своєму - розгром наметового містечка на Майдані улантувала МВС і особисто Юрій Луценко та Юлія Тимошенко.

Президент Віктор Ющенко також майже одразу втрутився у конфлікт та доручив ГПУ та СБУ перевірити можливу причетність МВС до розгрому наметів на Майдані.

Наразі жодних фактів, які б підтверджували підозри гаранта - не встановлено.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.