«Любих друзів» Ющенка замінили на Януковича

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 14.08.2006 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=690

Як і слід було очікувати, кадрові рішення «універсального» уряду Януковича у ПЕК не стали оригінальними.

Володимир Шелудченко

Сьогодні, на засіданні уряду міністр ПЕК Юрій Бойко представив нового керівника НАК «Нафтогаз України» Володимира Шелудченка.

Новий Глава правління НАКу не є «новим обличчям» у ПЕК: до призначення на цю посаду, він, з січня 2003 по квітень 2005 року був заступником голови правління НАК «Нафтогаз України». До цього, з 1991 р. по 2003 – очолював «Донецькоблгаз».

Володимир Шелудченко народився в 1949 році. Закінчив Донецький політехнічний інститут, інженер-механік (1977 рік), гірничий інженер-будівельник (1987 рік), доктор технічних наук., член наукової ради Донбаської державної академії будівництва.

Вступаючи на посаду новий глава правління НАКу стандартно заявив, що основним завданням, яке ставить перед собою компанія, буде "безаварійне і безперебійне забезпечення всіх споживачів газом". Ніби можна публічно взяти за мету протилежне? Особливо зважаючи на сучасний фінансовий стан державного монополіста, який попередники довели майже до банкрутства.

В свою чергу, міністр ПЕК Бойко зазначив, що основним завданням, що стоїть перед новим керівництвом компанії, має стати диверсифікація джерел енергопостачання в Україну.

Міністр висловив упевненість в тому, що "Нафтогаз України" буде і надалі "стволовим хребтом нашої економіки".

Разом із тим, у суботу в Мінпаливенерго відбулася зустріч голови міністерства Юрія Бойка з нафтотрейдерами, які працюють на українському ринку, з метою встановлення граничних цін на бензин. Як повідомляється, конкретних домовленостей в ході зустрічі досягнуто не було, а меморандум між прем'єром Віктором Януковичем і нафтовиками планується підписати не раніше середи. Очевидно, після візиту прем’єра Януковича до Москви, куди він поїде разом із Бойком.

Отже цілком очевидно, що російські трейдери-монополісти паливного ринку України вичікуватимуть конкретних домовленостей між урядами України й Росії і від цього, а не кон’юнктури світових ринків, буде залежати їх цінова політика.

За матеріалами «Інтерфакс Україна», УНІАН, «Української правди».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.