Чого бояться оППозиціонери? 31 березня парламент голосуватиме антикризовий пакет уряду

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ



Дата публiкацiї - 25.03.2009 17:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6904

Сьогодні перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов повідомив, що керівництво Кабміну і парламенту попередньо домовилися про голосування за антикризовий пакет на пленарному засіданні у вівторок, 31 березня.

Кабінет міністрів після консультацій з депутатами запропонував компромісний варіант антикризових законопроектів.

Про це заявив виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю журналістам.

Уманський зазначив, що в антикризових законопроектах є низка позицій, які не сприймаються депутатським корпусом.

Наприклад, збільшити компенсацію НАК "Нафтогаз України" пропонується, у тому числі, за рахунок двопроцентної надбавки на нафтопродукти, - і ця норма, за словами Уманського, "не сприймається залом".

"Тому ми йдемо на компроміс, розуміючи, що через цю норму ми не проведемо закон у цілому, ми прибрали цю норму", - сказав він.

Щодо проекту закону про акцизи, Уманський зазначив, що в урядовому законопроекті №4133-1 "є одна пікантна новація" щодо зрідженого газу.

"Ми чудово розуміємо, що позиція неоднозначна. Хоча ми від початку пропонували нульову ставку для фізичних осіб. Не сприйнята була позиція – щоб не гальмувати питання, ми прибираємо цю позицію з тексту. По нафтопродуктах ми ставимо не 85, а 50 євро ставку і вводимо неї з 1 жовтня", - сказав він.

"Тобто, робота з депутатським корпусом, консультації з комітетами змусили нас піти на компроміс, який, я сподіваюся, буде адекватно сприйнятий і депутатським корпусом, і населенням", - підкреслив Уманський.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.