Японія допоможе Україні подолати кризу

Автор/джерело -  © INTV



Дата публiкацiї - 26.03.2009 08:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6909

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається на продовження співпраці з Японією в рамках Кіотського протоколу.

Фото - AFP

Про це глава українського Уряду заявила під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Японії Таро Асо, повідомила прес-служба Кабінету Міністрів.

Юлія Тимошенко зазначила, що Україна готова й надалі співпрацювати з японськими компаніями щодо продажу квот і скорочення викидів шкідливих речовин в атмосферу. За її словами, така співпраця сприяє не лише покращенню екології, а й підвищенню енергоефективності української економіки.

У свою чергу, прем’єр-міністр Японії Таро Асо висловив готовність направити до України місію уряду Японії у складі провідних японських компаній, які спеціалізуються на сучасних технологіях з енергозбереження. За його словами, урядам України та Японії вдалося досягти значних результатів у питаннях захисту екології та зміни клімату.

Крім того, Таро Асо заявив, що Японія готова допомагати Україні з вирішенням питань мінімізації фінансово-економічної кризи, та повідомив, що його уряд направить до України експерта з фінансів.

Прем’єр-міністр Японії також наголосив, що для України важливим фактом продовження співпраці з МВФ є консолідація зусиль усіх гілок влади у країні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.