Поступово з’ясовується, чому Кремль б’ється в істериці

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 27.03.2009 12:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6917

У процесі модернізації чотирьох транзитних коридорів української ГТС на вході української системи будуть встановлені вимірювальні станції, які контролюватимуть обсяги та якість газу, що надходить з Росії.

Про це повідомив радник з енергетичних питань місії України при ЄС В’ячеслав Княжницький.

За його словами, таке рішення було прийняте Європейським Союзом. «Це було не рішення України, а ЄС: вони вирішили поставити на вході української системи вимірювальні станції, які будуть зв’язані інтерфейсом з Боярським міжнародним центром метрології, який на сьогодні є найсучаснішим у світі з вимірювання обсягів газу, що надходять, і, найголовніше, його якості», - сказав він.

У зв’язку з цим радник повідомив, що «Росія, постачаючи нафту і газ до Європи, не представляє сертифікат якості, і якість газу поки перевіряється на європейській території». «Тепер це перевірятиметься на території України. Будуть впроваджені сучасні супутникові технології, які в реальному режимі часу чітко показуватимуть, які обсяги газу увійшли і яка якість цього газу. Якщо Газпрому це не подобається, я б їм рекомендував запросити міжнародних експертів щоб вони оцінили технічний стан транспортної системи Росії, яка, на мій погляд, у набагато гіршому технічному стані, ніж українська, і підігнали її відповідно до кращих світових стандартів», - підкреслив Княжницький.

Княжницький також заявив, що надання можливості компаніям купувати газ на східному кордоні України не ставить під загрозу вже існуючі довгострокові контракти російської сторони з європейськими компаніями. «Вони говорять, що у них довгострокові контракти. А їх ніхто не збирається відміняти. Прийдуть інші компанії, вони можуть собі це дозволити», - підкреслив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.