У Австралії пройшло свято знищення жаб

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 31.03.2009 04:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6932

У Австралії пройшло свято винищування жаб Toad Day Out. В рамках цієї події добровольці спочатку відловлювали амфібій, а потім здавали їх на спеціальні пункти для знищення.

Bufo marinus (жаба ага)

На приймальних пунктах перевірялася приналежність спійманих екземплярів до виду Bufo marinus (жаба ага), оскільки планувалося винищувати саме цей вид. Потім спіймані жаби знищувалися гуманними методами: або заморожувалися, або поміщалися в пластиковий пакет з вуглекислим газом. Дані способи були схвалені Королівським товариством захисту тварин від жорстокого поводження, повідомляє ВВС News.

Перед знищенням жаби зважувалися для того, щоб визначити, хто з добровольців зловив найбільшу амфібію.

Ареалом проживання Bufo marinus є Центральна і Південна Америки. У 30-х роках минулого століття ці амфібії були завезені до Австралії для боротьби з шкідниками, що знищують цукровий тростник. Відсутність природних "конкурентів" у Bufo marinus привело до їх катастрофічного розмноження на австралійському континенті. В результаті жаби стали чинити серйозну проблему для екології.

Нагадаємо, що недавно захисникам природи вперше вдалося повністю очистити один з Галапагоських островів від нашестя козлів, які не були місцевим видом. Ця операція зайняла 52 місяці і обійшлася в 6,1 мільйона доларів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.