Стежиною Кучми. Президент Ющенко вніс до парламенту проект Конституції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.03.2009 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6933

Наша пісня гарна й нова... За модифікованим сценарієм виборів 2004 року, сьогодні Президент Віктор Ющенко вніс до парламенту законопроект новітньої Конституції.

Відповідно до статей 93 і 154 Конституції України Президент України Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до Конституції України» та визначив цей законопроект як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою.

Представлятиме законопроект під час підготовки і розгляду у Верховній Раді заступник Глави Секретаріату Президента України - Представник Президента України у Конституційному Суді України М.Ставнійчук, заступник Глави Секретаріату Президента України - Представник Президента України у Верховній Раді України І.Попов та заступник Глави Секретаріату Президента України - Уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України І.Пукшин.

Славнозвісне голосування, яке уможливло конституційний процес перед виборами-2004 відоме в народі як "парнокопитне"

Замість післямови. Якщо пригадати, як розгорталися події виборів Президента у 2004 році, то ми одразу ж помітимо паралелі із сьогоденням.

По-перше, вже у 2003 році не можна було не помітити, що рейтинг тодішнього гаранта Леоніда Кучми впав до такої позначки, що навіть потужний адмінресурс і тотальні фальсифікації не давали йому шансів отримати перемогу на виборах, навіть попри те, що найсправедивіший у світі Конституційний Суд України визнав, що другий термін гаранта на Банковій, був першим.

Сьогодні ми бачимо, що популярність в народі "народного Президента Ющенка" реально претендує перевершити "досягнення" Кучми.

По-друге. майже за рік до офіційного початку передвиборчих змагань челядь гаранта на Банковій зрозуміла: шансів залишитися біля корита дерибану практично не існує. І тоді пішли у хід лохотронні технології. Зокрема "всенародний референдум" імені Волкова та активне переписування Конституції, офіційними ініціаторами якого виступили тодішній глава АП Віктор Медведчук та "опозиціонери" лідер СПУ Олександр Мороз та лідер КПУ Петро Симоненко. Ми добре пам'ятаємо що імплементації референдуму так і не відбулося, а зміни до Конституції протягували "за вуха" парнокопитними голосуваннями. До речі, неабияким фахівцем у тому виявився тодішній спікер Володимир Литвин.

Як бачимо, приблизно за рік до президентських виборів знову розпочинається активна кампанія "перекроювання" під себе Конституції та виборчого законодавства. Звісно, під прапором зміцнення демократії. Щоправда, як і тоді, так і зараз головною метою цього "зміцнення" є законодавче забезпечення маніпуляцій, які б унеможливили перемогу "не того кандидата".

Можемо припустити, що наступним, за парнокопитним перекроюванням Конституції має бути визначення так званого "єдиного кандидата" від влади. Очевидно, що на сьогодні є два перевірених кандидата на цю роль: Віктор Ющенко та Віктор Янукович. Є й аварійний резерв. Наприклад "нове обличчя" - Арсеній Яценюк.

Нагадаємо також, що сценарій 2004 року дав суттєвий, для сценаристів, глюк - народ несподівано вирішив не бути бидлом і зібрався на Майдан.

Припускаємо, що підсумком сучасних лохотронних технологій забезпечення комфортного коритного існування персоналій й цього разу буде нагадування "еліті", що народ - таки не бидло. Одначе, вірогідно, цього разу доброзичливості на Майдані буде менше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.