Під тінню Банкової. Надепи частково проголосували антикризовий пакет

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.03.2009 16:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6934

Знов у звичній ролі саботажників - маріонетки гаранта.

Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України ”Про внесення змін до деяких законів України з питань акцизного збору”.

За ухвалення даного закону проголосували 230 народних депутатів з 442, зареєстрованих в сесійній залі.

Цим документом, зокрема, підвищуються ставки акцизного збору на горілчані напої, ряд вин, спирт. Ця норма не стосується натуральних вин марочних, вермутів та спирту, що використовується в виготовленні лікарських препаратів.

Крім того, законом передбачено з 1 листопада 2009 року підвищити ставки на важкі дистиляти на 50% (з 20, 30, 35, 45 євро до 30, 45 ,50 ,65 євро за 1000 кг), запровадити щорічну індексацію ставок акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої в залежності від індексу споживчих цін.

Законом запроваджується єдиний прозорий підхід до оподаткування алкогольних напоїв в залежності від вмісту спирту.

Верховна Рада України ухвалила в цілому Закон України “Про внесення змін до Закону України "Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби".

За ухвалення даного закону проголосував 241 народний депутат з 446 зареєстрованих в сесійній залі.

Ставку акцизного збору передбачається брати не у процентах з обороту до реалізації товару, як зараз, а у процентах до максимальної роздрібної ціни.

Розмір мінімального податкового зобов`язання найбільш масового виду тютюнових виробів, сигарет з фільтром, збільшується з 47 до 100 гривень на 1000 сигарет, або на 1,06 гривні на пачку з 20 сигарет. Ставки акцизу на всі інші види тютюнових виробів зростатиме приблизно тими ж темпами, що і на сигарети з фільтром, щоб не допустити переходу споживачів на інші вироби через їх відносне подешевшання.

Верховна Рада України відмовилась розглянути три антикризові законопроекти.

Зокрема, депутати відмовились включити до порядку денного урядовий законопроект про внесення змін до закону «Про державний бюджет України на 2009 рік» та деяких інших законів України щодо невідкладних заходів із забезпечення енергетичної безпеки України. За включення цього документу до порядку денного проголосувало 207 народних депутатів з необхідних 226.

Також Верховна Рада відмовилась розглянути урядовий законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення (за нього проголосувало 201 з 226) і законопроект про внесення змін до закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам (за нього проголосували 207 депутатів з необхідних 226).

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко має намір сьогодні провести консультацію з Президентом України Віктором Ющенком, а також представниками міжнародних фінансових організацій, зокрема Міжнародного валютного фонду, за наслідками сьогоднішнього голосування у Верховній Раді України за антикризові закони, ухвалення яких дало б змогу продовжити співпрацю України з МВФ.

Про це прем`єр заявила журналістам на брифінгу в парламенті.

«Зараз, після того, як я повернуся з Верховної Ради, я проведу консультації з Президентом України і з міжнародними фінансовими організаціями. І лише після цього я знатиму, яка реакція і як ми далі рухаємося», - заявила Тимошенко.

Вона наголосила, що для України надзвичайно важливе відновлення співпраці з МВФ, і що уряд і БЮТ зроблять усе можливе для того, щоб завтра ВР повернулася до неприйнятих сьогодні законопроектів, запропонованих урядом.

«Але це залежить не тільки від уряду і не тільки від фракції Блоку Литвина і БЮТ. Це залежить передусім від позиції Президента України», - наголосила прем`єр-міністр.

Тимошенко зазначила, що сьогодні заходи з коригування програми співпраці України з МВФ виконано лише в частині запровадження акцизних зборів на тютюнову й алкогольну продукції. А щодо збалансування Пенсійного фонду та фінансового плану НАК «Нафтогаз України», то ці пункти не виконано внаслідок того, що половина фракції НУ-НС не підтримала відповідні законопроекти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.