Клерки гаранта не приховують, що економічна криза і міжнародний імідж України - їм до дупи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 31.03.2009 16:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6935

Віктор Балога прямим текстом публічно продемонстрував свою єдність із Партією регіонів: як виявилося зірвати голосування по антикризовому пакету було потрібно Банковій щоб довести тезу Януковича про відсутність коаліції.

«До того ж сьогоднішнє голосування, як на фотопапері, проявило давню проблему Ю.Тимошенко як керівника уряду: вона очолює Кабінет Міністрів, який всупереч Конституції не спирається на парламентську більшість. Адже якби так звана коаліція налічувала 226 депутатів, то ніяких проблем із схваленням урядових законопроектів не виникло. Але більшості немає, тому Ю.Тимошенко й нервує після кожного підтвердження цього факту. Однак коли Прем'єр знову й знову виправдовує провали так званої парламентсько-урядової коаліції, їй все менше й менше ймуть віри. Тому вже, напевно, час зупинитися у постійному і гарячковому пошуку винних, чесно визнати абсурдність такого становища, подати у відставку і через нові вибори спробувати знову вибороти собі владу. Принаймні, це дасть змогу Ю.Тимошенко, як кажуть, зберегти обличчя», - заявив сьогодні Балога.

При цьому, глава Секретаріату Президента України категорично відкинув закиди Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо навмисного зриву голосування за деякі урядові законопроекти.

За його словами, народні депутати, у тому числі з “Єдиного Центру”, не підтримали ініціативи Кабінету Міністрів не з політичних, а з суто фахових причин. «Уряд розраховував під прикриттям антикризової риторики проштовхнути у Верховній Раді явно непрофесійні зміни до фінансового та бюджетного законодавства. Прем'єр сподівалася, що її заклинання про необхідність боротьби з кризою вплинуть на депутатів, як гіпноз, і вони безрозсудно проголосують за рішення, які політично вигідні уряду, але посилять згубні економічні процеси. Такий задум провалився, що й викликало гнів Тимошенко, яка за звичкою одразу ж почала шукати винних».

На думку керівника Секретаріату Президента, Прем'єр-міністру для досягнення позитивного результату варто було спрямувати свої зусилля не в бік Міжнародного валютного фонду, а в бік депутатського корпусу. Саме українських парламентаріїв треба було попередньо переконати у доцільності і ефективності пропонованих рішень. Очевидно, уряд не знайшов достатньо аргументів для одностайного схвалення своїх законопроектів.

Замість післямови. Очевидно, що у кожного виникнуть сумніви у правдивості аргументації, коли одна частина суперечить другій.

Та й, врешті, вже давно всім відомо, насткільки самостійні й незалежні у своєму прийнятті рішень нардепи ЄЦ та пропрезидентської частини блоку НУ-НС. Ті самі, яким гарант якось нагадав, на яких помийках він їх назбирав.

При тому, також очевидним є факт: Банковій економічна криза цікава виключно, як засіб задоволення своїх меркантильних потреб. Народ, країна, тощо - для цих людей навряд чи щось означають. Хіба що стандартний набір фраз у папірцях, підготовлених спічрайтерами для виступу на масовці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.