Литвин сьогодні відчув: гарант знову розганятиме парламент

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 31.03.2009 18:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6937

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що в Україні реалізовується “сценарій чергових позачергових парламентських виборів”.

Про це він заявив журналістам у вівторок у перерві пленарного засідання, коментуючи відхилення парламентом трьох антикризових законопроектів, запропонованих урядом.

Президент сьогодні закликав відмовитися від популізму... На практиці ми побачили, що сьогодні йде, по суті, блокування ухвалення цих рішень. Зовсім очевидно, що реалізується сценарій чергових позачергових виборів Верховної Ради ", - сказав спікер.

При цьому Литвин назвав цей сценарій "величезною утопією".

Відповідаючи на питання про перспективи можливого прийняття урядових антикризових законопроектів, відхилених у вівторок, він відзначив: "Будуть запропоновані нові законопроекти - будемо розглядати".

При цьому спікер не виключив, що ці законопроекти парламент розгляне одночасно з законопроектом про внесення змін у державний бюджет.

Литвин відзначив, що відхилені у вівторок антикризові законопроекти необхідно зареєструвати хоча б формально під новими номерами.

Коментуючи намір фракції Партії регіонів з четверга заблокувати парламентську трибуну, він відзначив, що таке рішення є правом фракції. "Будь ласка, якщо вони вважають, що це найкращий спосіб, то вони можуть його застосувати", - сказав Литвин, підкресливши, що все-таки необхідно задуматися - "що далі?".

Як повідомлялося раніше, сьогодні очільник СП Віктор Балога, коментуючи провальне голосування по антикризових законопроектах, запропонував прем'єру Юлії Тимошенко доборовільно піти у відставку, оскільки, за його спостереженнями уряд не має більшості у парламенті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.