У Ізраїлі судять работоргівців. Їхніми жертвами стали тисячі українок

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 31.03.2009 19:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6938

В Ізраїлі розпочався суд над вісьмома підозрюваними в організації міжнародної злочинної мережі з торгівлі жінками, зокрема, з України. За інформацією прокуратури, жертвами злочинців стали до десяти тисяч жінок.

За даними слідства, упродовж дев’яти років злочинці розгорнули широку мережу вербування жінок з України та кількох інших пострадянських країн до борделів Ізраїлю та Європи.

Від 2006-го року, із посиленням в Ізраїлі законодавства у боротьбі із торгівлею людьми, новим «перевалочним пунктом» слугувала турецька частина Кіпру, де міжнародні правоохоронні органи мали обмежену свободу дій. Звідти трафік йшов й на країни Західної Європи.

Слідчі наголошують, що йдеться про одну з найбільших мереж работоргівлі у світі. Обвинувачення, висунуте представниками ізраїльської Держпрокуратури у суді, налічує 23 пункти, серед яких примушення до проституції, насильство та незаконне позбавлення волі. В Україні найактивніше мережа працювала у південних регіонах, зокрема в Миколаївській області та у Криму.

Співпраця з українськими колегами

Як зазначає капітан тель-авівської поліції Едуард Плінер, тісна співпраця з українськими колегами допомогла викрити й шістьох подільників злочинців, які відповідали за безпосередній відбір жінок. "В Україні відбулися нещодавно арешти. Треба відзначити виняткову співпрацю з українською міліцією", каже Плінер.

Арешти та допити були здійснені й у сусідніх з Україною державах. Так у Росії у слідстві проходить, зокрема, полковник Головного розвідуправління. Між тим, ізраїльська прокуратура переконана, що має дуже міцну доказову базу, яка не дозволить фігурантам справи уникнути тюремного покарання.

Адвокати оптимістичні

Одначе адвокат Шарон Нагарі впевнений, що його клієнти вже невдовзі залишать лаву підсудних. «Справа базується на даних таємного агента поліції, у якого я не став би купувати і вживаної автівки. Сторона захисту має багато аргументів і незабаром вони вийдуть на волю», - каже правник.

Як повідомили «Німецькій хвилі» у прес-службі ізраїльської поліції, ще двоє підозрюваних у справі перебувають у розшуку й слідство щодо них триває.

Від “Аратти”: ми недаремно виділили у тексті місце, де наголошується, що найактивніше вербувальники живого секс-товару працювали на півдні України, а саме у АР Крим та Миколаївській області - саме на тих територіях де практично легально діють російські спецслужби.

Ви запитаєте, а що ж робить СБУ? І нам також це було б цікаво знати. В усякому разі зовсім нещодавно кожен українець мав нагоду переконатися - наразі спецслужбі перейматися захистом українців від зазіхань російських чекістів немає коли: завантажені замовленнями Фірташа і Банкової.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.