На Буковині рухнув новий міст, зведений після повені

Автор/джерело -  © ZIK



Дата публiкацiї - 31.03.2009 21:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6939

Новий міст у селі Розтоки Путильського району, який збудували після липневої повені, обвалився 30 березня пізно увечері. Понад 30 метрів мосту впали у річку Черемош. Про подію журналісти дізналися із коментарів на місцевих сайтах мешканців Путильщини, які знову змушені користуватися об’їзною дорогою через сусідню Івано-Франківську область.

Лише 31 березня увечері про НП повідомила прес-служба Служби автомобільних доріг Чернівецької області.

Новий міст через Черемош у селі Розтоки зводило ЗАТ «Трансмост». Його вантажопідйомність 30 тонн. Міст прогнувся, коли по ньому представники «Трансмосту» намагалися протягнути бурильну установку вагою до 100 тонн. Погодження на транспортування мостом цього важкого обладнання представники «Трансмосту» не мали.

Під масою, що у три рази перевищує допустимі норми, прогонова будова мосту просіла. Транспортна машина сіла разом із прогоновою будовою мосту у річку. Вже до 5-ої ранку власники надважкої техніки прибрали її з місця події. Обійшлося без жертв.

Наразі працівники ЗАТ «Трансмост» розбирають пошкоджену прогонову будову. Ремонтувати пошкоджений міст будуть винуватці інциденту за власний рахунок.

У Службі автомобільних доріг області запевняють, що вже впродовж двох діб міст буде відновлений без зміни його технічних характеристик. Тим часом водії можуть скористатись додатковим проїздом, що існує поруч із тимчасовим мостом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.