Діагноз - совок. На державному рівні

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 1.04.2009 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6948

Нардепи згадали своє комуністичне минуле і вирішили відсвяткувати на державному рівні чергову більшовицьку дату.

Верховна Рада ухвалила постанову №4140 "Про відзначення 90-річчя створення комсомолу України". За відповідне рішення проголосував 251 депутат з 431 зареєстрованого в залі.

Окрім КПУ, від Партії регіонів 150 народних депутатів, від БЮТ – 53, від НУНС - 1 і від Блоку Литвина – 20.

Згідно з постановою, зокрема, Кабінету міністрів доручено здійснити необхідні заходи щодо відзначення 90-річчя створення комсомолу України, передбачивши проведення урочистих зборів представників організацій ветеранів комсомолу у Національному палаці мистецтв "Україна".

Постанова також містить рекомендації Державному комітету телебачення і радіомовлення України, місцевим державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування сприяти організаціям ветеранів комсомолу у проведенні заходів, пов'язаних з відзначенням ювілею комсомолу.

Проект постанови був внесений на розгляд ВР депутатами від КПУ Петром Симоненком та Євгеном Царьковим.

Від “Аратти”: коли у Росії минулого року відзначали річницю ленініського комсомолу - це було зрозумілим. Адже зараз владу у цій країні міцно тримають вірні ленінці-чекісти.

Проте, в Україні, як виявляється, на день дурня проявилося обличчя народних обранців. Голосування показало, що для них комосол зовсім не те, що було насправді. Для більшості - комсомольска юність асоціюється із виїздами на природу чи, так би мовити, "останнім питанням" комсомольських форумів часів брежнєвського застою.

Насправді ж історія комсомолу - це кривава частина історії комунізму. В тому числі - активна участь у екзекуціях проти власного народу. Зокрема, саме комсомолький актив відзначався звірячою затятістю під час здійснення Голодоморів. Саме комсомольці були найактивнішими виконавцями при розкуркуленні та околгоспнювані українського селянства.

То що ми будемо святкувати: пам'ять про брежнєвські пиятки та більшовицьку розпусту чи може згадаємо тих безневинних українців, яких винищили більшовички із вірними песиками-комсючками?

До речі, дещо дивним виглядає, що, наприклад, колишній перший секретар ЦК ЛКСМУ, а нині лідер партії УРП "Собор" Анатолій Матвієнко не виявив бажання напередодні дати розповісти справжню історію ленінського комсомолу і ЛКСМУ, зокрема. Правдиву, а не у совковських міфах і легендах. Бо він, як керівник ЦК, напевно мав доступ до документів, про які компартія не згадувала публічно. Тоді б можна було повірити, що він одужав від апаратно-номенклатурної хвороби більшовизму і став щирим українським патріотом.

На наше переконання, аналогічним чином мали б діяти й інші народні обранці, які належали у минулому до компартійної номенклатури. Проте, як бачимо - симптомів одужання не спостерегається.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.