Увага. Попередження про нову шкідливу програму-хробака

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.04.2009 18:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6952

Російська компанія - виробник антивірусного програмного забезпечення “Лабораторія Касперського” попереджає про можливу активізацію шкідливої програми Kido 1 квітня 2009 року.

Про це овідомила у прес-служба компанії.

За даними провідного антивірусного експерта "Лабораторії Касперського" Віталія Камлюка, шкідлива програма Kido на даний момент є «серйозною загрозою для всього інтернет-співтовариства».

“Мільйони комп`ютерів, заражених Kido, потенційно можуть стати найпотужнішим ресурсом кіберзлочинців в Інтернеті”, - повідомив він.

У Kido реалізовані найсучасніші технології вірусотворців - наприклад, завантаження оновлень з постійно змінних адрес сайтів; використання з`єднань типу комп`ютер-комп`ютер (peer-to-peer) як додаткового каналу оновлень; використання стійкого шифрування для захисту від перехоплення контролю; вдосконалені можливості відключення служб безпеки, перешкоди оновленням програм захисту тощо.

Найостанніша версія Kido оновлюється шляхом завантаження коду з 500 доменів, що обираються з пулу, який щодня змінюється складається з 50 тисяч доменів-кандидатів.

“Випадковий характер відбору, а також великий обсяг пулу роблять дуже складним контроль над простором імен в Інтернеті, який використовується шкідливою програмою. Тому потрібно докладати всіх можливих зусиль для перешкоджанню оновленню програми на рівні локальних мереж», - зазначив Камлюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.