У парламенті нині акція: регіонали звично заблокували трибуну і президію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.04.2009 14:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6955

ПроФФесійні протестувальники не народили нічого нового: вимагають відставки усіх аби дістати собі ексклюзивне право дерибану. Звичайно, під гаслом вимоги урядової антикризової програми, яка, до речі, лежить у кожного із них ще із минулого року. Втім, для лохотрону ця обставина не має жодного значення.

Депутати фракції Партії регіонів з ранку заблокували трибуну Верховної Ради.Парламентарі забарикадували стільцями вхід у президію з боку кулуарів.

У самій президії за кріслами керівництва Ради вивішений плакат із написом "Криза - Стоп! Влада - у відставку!". Плакат із таким же написом висить на стіні президії.

На парламентській трибуні знаходиться група депутатів з мегафонами. До трибуни прикріплений ще один плакат, з написом "Змінимо владу. Зупинимо кризу".

На урядовій ложі висять плакати з написами "Бездарну владу - на переплавку!", "Зупинимо кризу. Уряд і президента - на смітник!". До президентської ложі прикріплений плакат "Схід і Захід - разом проти злочинної влади". У гостьовій ложі над сесійною залою у повному складі присутні помічники депутатів від Партії регіонів. До цього балкона, який знаходиться навпроти президії, прикріплені плакати "Литвин, твоя коаліція грабує людей!", "Геть коаліцію національного дерибану!" і таке інше.

Як повідомив заступник лідера фракції Партії регіонів Василь Кисельов, головна мета цієї акції - "змусити уряд оприлюднити свою антикризову програму". "Поки немає цієї програми - країна продовжує котитися в прірву, значить вони повинні піти у відставку", - сказав депутат.

Втім, у парламентській залі ніхто не має ілюзій щодо мети зазначеної акції.

БЮТівець Сергій Міщенко вважає, що фракція Партії регіонів блокуванням роботи Верховної Ради хоче дати Президентові Віктору Ющенку привід для розпуску парламенту.

"Партія регіонів не може розробити альтернативу антикризовим законопроектам уряду і тому розпочала блокування для того, щоб дати привід Президенту розпустити Верховну Раду", - сказав нардеп.

Крім того, додав він, додатковою підставою для розпуску Верховної Ради може стати майбутнє рішення Конституційного Суду щодо нелегітимності антикризової коаліції.

При цьому, за словами Міщенка, після такого рішення у Верховної Ради буде 60 днів, аби сформувати нову коаліцію. «І протягом цього часу знову відбуватиметься гра указами та рішеннями судів», - сказав він.

Заступник керівника фракцію Блоку Литвина Олег Зарубінський дотримується такої ж думки.

За його словами, Ющенко може зробити такий крок "під впливом Віктора Балоги, для якого проходження до Верховної Ради правдами і не правдами, скоріш всього, друге, це збереження себе».

Зарубінський зазначив, що Балога і його команда хочуть "пройти до ВР обов’язково до зміни Президента".

За його словами, це потрібно для того, щоб одержати депутатську недоторканність, бо в іншому випадку, очевидно, можуть бути серйозні проблеми.

"Це абсолютно меркантильний особистий інтерес Балоги", - додав він. За його словами, "він збігся з інтересом або метою Партії регіонів". "Мотиви різні, а мета одна", - додав Зарубінський.

Уряд ефективно виконує антикризову програму своєї діяльності.

Це зазначила прем'єр Юлія Тимошенко на засіданні уряду.

За словами Юлії Тимошенко, вимоги фракції Партії регіонів до Уряду подати в парламент антикризову програму діяльності є необґрунтованими і безпідставними: "Антикризову програму наш Уряд подав ще 24 грудня. Ця програма вже четвертий місяць не розглянута комітетами Верховної Ради, четвертий місяць ця програма не внесена в порядок денний роботи парламенту".

Прем’єр-міністр підкреслила, що уряд не тільки розробив і подав антикризову програму до парламенту, але вже давно її послідовно і ефективно виконує.

"Ми сьогодні виконуємо 12 блоків антикризової програми. Виконувати їх важко, але 12 пунктів цієї антикризової програми крок за кроком втілюються в життя", - заявила Тимошенко.

Тимошенко також підкреслила, що представники фракції Партії регіонів спершу повинні вивчити подану до Верховної Ради антикризову програму, проаналізувати і подати необхідні зауваження і пропозиції. Прем’єр-міністр відзначила, що Уряд готовий врахувати всі конструктивні зауваження до цього документу.

"Хотілось би, щоб Партія регіонів не діяла за принципом сомалійських піратів. Сьогодні блокування парламенту – це зупинка антикризової законодавчої діяльності", - заявила прем'єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.