Nokia визнала WiMax безперспективним стандартом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 2.04.2009 23:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6958

Стандарт бездротового зв’язку WiMax безперспективний, а до 2015 року буде широко поширений стандарт LTE, пише The Financial Times з посиланням на слова Анссі Ваньокі (Anssi Vanjoki), завідувача продажами і виробництвом корпорації Nokia.

Nokia N810 з підтримкою WiMax

Ваньоки вважає, що WiMax розділить долю відеостандарту Betamax, який свого часу був витиснений касетами VHS. В даний час населення в регіонах, покритих мережами WiMax складає 400 мільйонів чоловік. Зокрема, мережа WiMax вже розгорнена в найбільших містах України.

В той же час в США стільникові оператори активно розгортають мережі LTE, швидкість передачі даних в яких теоретично може складати близько 100 мегабіт на секунду. WiMax в Сполучених Штатах розвинений гірше.

Nokia неохоче підтримує WiMax. У 2004 році корпорація навіть вийшла з відповідної галузевої організації WiMax Forum, проте незабаром знов до неї приєдналася. Вона також випустила мобільний пристрій N810 з підтримкою WiMax, але пізніше припинила його продаж і підтримку.

Головним захисником WiMax є корпорація Intel. Інші організації вважають, що WiMax, що забезпечує швидку передачу даних - до 75 Мбіт/с на площі радіусом понад 30 км, цілком може співіснувати з мережами зв'язку третього покоління і мережами LTE.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.