Безпорадність ГПУ. У Харкові тривають пограбування інкасаторів

Автор/джерело -  © INTV



Дата публiкацiї - 3.04.2009 15:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6965

Четвертий за ліком напад на інкасаторів з 2001 року стався у Харкові близько шостої години вечора 2 квітня. Невідомі розстріляли трьох інкасаторів, коли ті виходили з касою з відділення “Ощадбанку”.

Це був останній пункт в маршруті інкасаторів, тому в сумках у них, за попередніми даними, було 300 тисяч гривень. Під час перестрілки постраждала жінка, що проходила повз. Її з важким пораненням доставили до станції невідкладної "допомоги".

За інформацією головного правоохоронця області Віктора Развадовського, поряд з інкасаторською машиною була припаркована ВАЗ-2109 кольору "мокрий асфальт". Щойно інкасатори вийшли з відділення банку, з "дев'ятки" вискочили зловмисники, розстріляли співробітників банку з автомата Калашникова і зникли на двох машинах - своїй та інкасаторській у бік передмістя - Мерефи.

Того ж вечора, о 23.15, як повідомили в прес-службі облуправління МВС, інкасаторську машину знайшли недалеко від місця злочину. Правоохоронці вважають, що зловмисники вивантажили гроші з машини убитих інкасаторів і зникли на своїй "дев'ятці" (номер: 3603).

В області оголосили план-перехоплення "Сирена".

Начальник облуправління МВС Віктор Развадовський відзначив, що цей напад схожий на попередніх три.

"Якщо пам'ятаєте, ми говорили на прес-конференціях, почерк той же, що був в 2004 і 2005 роках. Але прикмети назвати ніхто не може, оскільки це було дуже швидко, дуже швидко! Ви бачили по трупах - в руках пістолет, він його зумів витягнути, але не зробив жодного пострілу. Я думаю, в ці хвилини зробити людям вони не можуть нічого", - сказав він.

У Харкові перший напад на інкасаторів стався 2001 року, 26 жовтня. Тоді двоє напали на інкасаторів "Ощадбанку", убили міліціонера і поранили іншого.

Цього ж дня, але вже через три роки, 26 жовтня 2004-го, напад на інкасаторів повторився. Трьох інкасаторів і водія двоє невідомих розстріляли прямо в машині, а стажиста поранили. Забрали 400 тисяч гривень.

8 листопада 2005 на інкасаторів напали утретє: загинули двоє співробітників державної служби охорони і водій. Щоправда, особливість цього нападу була в тому, що інкасатори працювали не в "Ощадбанку", а в "Авалі". Злочинців знову було двоє.

Правоохоронці поки не розкрили жодного подібного злочину з 2001 року.

Від “Аратти”:відповідно до чинного КПК України ці злочини має розслідувати не МВС, а прокуратура. МВС і СБУ мають виконувати лише оперативні доручення слідчого.

І отут ми помічаємо ще одну закономірність у всіх злочинах, що стосуються нападів на інкасаторів: доблесна ГПУ про це - а ні слова. А подію коментують лише ті, хто є технічними виконавцями слідчо-процесуальних дій.

Дивно, чи не так?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.