Чому влада заборонила громадянам автономне опалення?

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 3.04.2009 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6966

Чим довше МінЖКГ тягнутиме з рішенням питання легалізації поквартирного автономного опалення, тим більше шансів у влади стикнутися з холодними бунтами.

Таку думку висловив глава Асоціації теплотехнічних компаній України (АТКУ) Віталій Яковенко, повідомила прес-служба АТКУ.

За його словами, на сьогоднішній день у виконкомах міст з населенням понад 100 тисяч знаходиться від 5 до 15 тисяч заяв на відключення від централізованого опалювання і подачі гарячої води. Це заяви тих людей, які вже давно не задоволені послугами підприємств ТКЕ і готові активно відстоювати своє право на комфортне житло. В цілому ж по Україні таких людей може нараховуватися ціла армія - від 200 до 500 тисяч.

"Нещодавні мітинги за дозвіл встановлювати автономне опалювання в Івано-Франківську показали, що люди готові активно виступати і відстоювати свої блага. При цьому, мітинги проходили вже в кінці опалювального сезону. Що ж буде далі, коли настане наступна осінь і зима, а структура центрального опалювання прогниє ще більше? Звичайно, на Майдан Незалежності в Києві ніхто виходити не буде, але можу припустити, що з місцевими мітингами влада цілком може стикнутися", - підкреслив глава АТКУ.

На його думку, зараз для уряду кращий час для того, щоб відмінити або внести відповідні зміни до постанови Кабміну № 1268 від 31.10.2007 і наказ Міністерства ЖКГ №169 від 06.11.2007, які зробили неможливою установку індивідуальних систем автономного опалювання.

"З одного боку, українці матимуть час на оформлення всіх необхідних документів і установку, а з іншого - владі не доведеться турбуватися, що незадоволеністю людей скористаються в політичних цілях махінатори від політики", - відзначив Яковенко.

Від “Аратти”: ми постійно й наполегливо публічно запитували й запитуємо владу, зокрема Кабмін: в чому проблема?

Адже, як на наше переконання, немає жодного економічного сенсу тримати далі комуністичні блага, які геть перетворилися на труху і, окрім того, що замість осель громадян гріють навколишнє повітря і землю біля теплотрас, з'їдають мільйони кубометрів дуже дорогого імпортного газу, утворюючи мільярдні борги НАК "Нафтогазу".

В усякому разі, можемо повідомити урядовців, що більшість так званих "хрущовок" і "сталінок" - мають конструктивні можливості для переходу на більш економічне індивідуальне автономне опалення, оскільки мають димоходи.

Ми впевнені, що скасувавши дискримінаційну Постанову уряду Януковича, уряд Тимошенко має змогу не тільки заощадити мільярди кубометрів газу, а й мільярди гривень, які щорічно закопуються у землю ЖЕКами та тепломережами під виглядом ремонтів комунікацій.

Чи прибутки олігархів Ахметова і інших, які прихватизували комунальні теплопостачальні підприємства, для сучасних урядовців дорожче за комфортне життя вибрців, які цей уряд обрали?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.