Президента знову упіймали на незнанні матчастини

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.04.2009 18:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6968

Народний депутат України Геннадій Москаль відмовився коментувати умови, висунуті Президентом України Віктором Ющенком щодо проведення президентських виборів 25 жовтня 2009 року.

«Президент показує свою слабкість і свою капітуляцію, висуваючи якісь умови», - підкреслив Москаль, повідомляє прес-служба.

Геннадій Москаль сказав: «Ні про які «дострокові» президентські вибори не може бути і мови. У 2003 році колишній Президент України Леонід Кучма сам звернувся до КС для роз’яснення термінів проведення виборів. Тому є рішення КС, і звертатися президентові Ющенку ще раз у Конституційний суд – означає поставити себе в незручне становище. Як приймалося те рішення КС – я не знаю. Але Конституційний суд не має права відмінити власне рішення, прийняте в 2003 році.

Тому шлях до КС Віктору Ющенко закритий, і він повинен це зрозуміти.

Те, що пропонує Президент, однозначно має вигляд шантажу. Коли Віктор Ющенко балотувався, то повинен був знати, що довічного президентства в Україні немає. Це не гетьманська республіка, а президентська. І є термін 5 років, і в останній тиждень жовтня останнього року його повноважень будуть вибори Президента.

Конституційний суд не може розглядати дату виборів. Він може тільки сказати, чи вправі парламент прийняти Постанову про проведення чергових виборів.

Парламент же не прийняв постанову щодо проведення «позачергових» виборів, так? Отже, реалізовано конституційне право парламенту. А дата… Вибачте, не царське діло КС робити висновки щодо дати президентських виборів, і він однозначно не робитиме цього. Компетенція КС – установити, чи відповідає Постанова ВРУ Конституції України.

Дата виборів – це політичне рішення Парламенту. І хочу наголосити, що Секретаріатові Президента виступати проти 401 голосу депутата – це все одне, що мочитися проти вітру.

Цю війну Секретаріат Президента програв. Треба було до нього набирати фахівців, а не збирати до купи бізнес-партнерів, які дозволили міліціонеру Москалю обіграти весь Секретаріат Президента».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.