За спонсорськими на вибори. Литвин прогнувся перед Кремлем

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 5.04.2009 17:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6971

Голова ВР Володимир Литвин в інтерв’ю “Ехо Москви” заявив, що перебування Чорноморського флоту Росії в Україні сприяє безпеці її водних територій.

За його словами, військово-морські сили України не здатні забезпечити ефективний захист водних територій через зношування технічної бази.

При цьому Литвин наголосив, що Україна має у своєму розпорядженні Будапештський меморандум від 1994 р. про гарантії її безпеки, який підписала серед інших країн і РФ як держава, що володіє ядерною зброєю.

У зв'язку із цим він вважає за доцільне підписання угоди про гарантії захисту ЧФ РФ водних кордонів України.

Він наголосив, що при цьому необхідно визначити взаємовигідну ціну за оренду перебування російського флоту в Україні, яка б влаштовувала обидві сторони.

Від “Аратти”: загальновідомо, що той, хто не годує власну армію - годує чужинську. Спікер парламенту вже пропонує, аби українці не будували свій власний військовий флот, а підтримали за свій кошт іржаві бляшанки, які ще не пропили російські адмірали.

Ми вдячні представникові так званої (точніше, самозваної) національної еліти за таку відвертість. Бо тепер нам цілком зрозуміло, чому за минулі роки, коли економіка була на підйомі, не побудовано й не уведено у бойову експлуатацію жодного військового корабля. Натомість, українські посадовці язиком будували цілі ескадри, як от вийшло із програмою "Український корвет". Звичайно, можно не мати сумнівів, що при цьому - й про власні кишені ті ж самі особи не забували.

Проте, ми тим не менше, маємо запитання не до них, а до главкома ЗС України Президента Віктора Ющенка, який сам себе вважає патріотом: як сталося Вікторе Андрійовичу, що за час вашого президенства український флот не отримав навіть нового буксиру? Чому так і не знайшлося жалюгідних копійок, аби добудувати крейсер "Україна", який у складі ВМФ України, докорінно змінив би розклад сил у регіоні саме на нашу користь? І в чому тоді полягає ваша особиста проукраїнська позиція у розбудові флоту?

Ми, виборці, із нетерпінням чекатимемо на вашу відвідь: адже скоро обирати нового Президента, а діючому - вже час відповідати за свої справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.