Тимошенко витягує за хвости з офшорних схованок

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 5.04.2009 20:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6972

Уряд забезпечив наповнення прибуткової частини Державного бюджету шляхом стягнення податків з підприємств, які раніше уникали оподаткування через офшорні зони.

Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Глава уряду зазначила, що в умовах світової фінансової кризи наповнення Державного бюджету стало дуже складним завданням, оскільки виробництво більшості галузей економіки суттєво впало. «Але ми забезпечуємо доходи до бюджету на 101-103% кожного місяця», - сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр пояснила, що це стало можливим завдяки виявленню підприємців, які уникали сплати податків через офшорні зони. «Половина України за всі 17 років незалежності вважала своїм обов'язком ухилятися від податків. Усе було в офшорних зонах. Ми їх за хвости витягнули з цих офшорних зон, і сьогодні вони платять податки і далі їх платитимуть, оскільки вони заборгували державі», - підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше тимчасово виконуючий обов'язки Міністра фінансів України Володимир Матвійчук заявив, що план надходжень до Державного бюджету на 2009 рік у березні і в цілому за перший квартал 2009 року перевиконаний на 1,7%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.