Затримали нелегальний літак Балоги

Автор/джерело -  © “Газета по-київськи”



Дата публiкацiї - 6.04.2009 12:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6975

В п’ятницю ужгородські митники затримали літак, що здійснював переліт «Прага-Київ-Ужгород». Як стверджують в аеропорту Ужгорода, літак був зафрахтований Віктором Балогою.

Митниця затримала рейс “Прага-Київ-Ужгород”. У аеропорту стверджують - літак зафрахтував Віктор Балога

Затримана в Ужгороді машина - невеликий літак Learjet, розрахований на 7 посадочних місць. На повітряному судні були відсутні документи, які підтверджують дотримання митного режиму і підстави для прибуття до України, - тобто, виходить, судно було у нас нелегально.

Міністр МВС Юрій Луценко не раз звинувачував секретаря Президента, що той зловживає польотами за рахунок державних компаній, і Балога став наймати приватні літаки. Тільки за минулий рік Віктор Іванович зробив понад 60 рейсів за маршрутом «Київ-Ужгород-Київ». У полі зору депутатів з «Народної самооборони», і особисто Юрія Луценко, потрапили також і закордонні вояжі голови СП до Інсбруку і Відня, до Ліона і Ніцци, Мюнхена і Женеви, в Тріполі (Лівія).

Війна Луценко і Балоги носить давній і затяжний характер. На думку політолога Віктора Небоженко, Віктор Балога, на відміну від попередників, почав втручатися буквально у все: у тому числі і в кадрову політику силовиків, чим їх дратує:

- Він, як це не дивно, абсолютно не вважає, що час його керівництва, як і Президента країни, вже порахований. Він абсолютно упевнений в тому, що йому вдасться дорого продати себе на новому політичному Олімпі. Насправді маленький літачок може собі дозволити будь-який солідний банкір або олігарх. Але не всі можуть собі дозволити літати на «віп-літаках» з порушеннями правил митниці.

А як розповіли «Газеті...» у Київському центрі ділової авіації, коштує чартерний рейс «Київ-Ужгород» літаком подібного класу в обидва кінці близько $9 тисяч. Згідно декларації Балоги, опублікованої на сайті Президента, сукупний доход за минулий рік членів сім'ї Балоги, серед яких його дружина і двоє дітей, склав 314 тисяч 916 гривень. А вартість польотів Балоги на малу батьківщину до Ужгороду за минулий рік може складати $540 тисяч.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.