Президент Ющенко впевнений, що у жовтні його не переоберуть

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 8.04.2009 13:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6997

Президент України Віктор Ющенко переконаний, що рішення Верховної Ради про призначення президентських виборів на 25 жовтня буде скасоване.

Про це він сказав сьогодні журналістам під час відвідання ВАТ «Квазар» у Києві.

«Рішення Верховної Ради нічого спільного із законом не має, і у мене немає сумнівів, що це рішення буде скасоване», - сказав Ющенко.

Відповідаючи на питання журналістів, він зазначив, що відповідне рішення парламенту збирається оскаржити уже сьогодні. За словами Президента, якщо відповідні документи вже підготовлені, він сьогодні ж направить подання до Конституційного Суду.

Разом з тим, Ющенко вкотре зауважив, що, незважаючи на те, що рішення парламенту, на його думку, не відповідає закону, він готовий погодитись на одночасні дострокові парламентські і президентські вибори за умови їхнього проведення на основі нового виборчого законодавства, зокрема, на основі відкритих виборчих списків.

Ющенко додав, що, у свою чергу, юристи мають сказати, як провести одночасні парламентські і президентські вибори таким чином, щоб вони були у рамках права.

Від “Аратти”: як бачимо, всенародно обраного найбільше цікавить не боротьба із економічною кризою, а конкретні умови свого власного перебування у владі. Хоч на три місяці довше.

Або ж подвійні вибори, за умов, які гарантують плавний перехід його і челяді у стіни парламенту через "прикуплені" округи.

Втім, очевидно, він сам не дуже впевнений у реалістичності імплементації своїх законодавчих ініціатив, зокрема, стосовно самопозбавлення нардепами імунітету. Бо коли в країні вщент зруйнована правоохоронна система, у парламентській залі навряд чи знайдеться 226 садомазохістів. Втім, враховуючи, що зазначена процедура вимагає ще й внесення змін до Конституції, напевно й на Банковій мало хто вірить у те, що отримають позитивний результат.

Хоча із іншого боку, позбавлення депутатської недоторканності - вже традиційна фішка стандартного передвиборчого лохотрону.

І не більше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.