Україна в єврозоні - докір дикій владі

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 8.04.2009 16:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6999

Заява МВФ про те, що країнам Східної Європи треба ввести євро, говорить про те, що нам показують, що ми некультурні люди, що у нас незрозуміла державна політика, що у нас абсолютно дикі інститути держави, що немає ніяких норм і законів щодо валютного, грошового, кредитного регулювання, що говорити нема з ким.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

За його словами, те, що Україну не включають ні в які міжнародні колегіальні структури, це теж певного роду докір і оцінка України.

"У цьому відношенні, якщо дійсно Президент України, Національний банк не роблять жодних висновків, не бачать ніяких помилок, ніякої шкоди, некваліфікованості в діях, то чого нам чекати? Ми ж не підніматимемося на революції", - зазначив експерт.

За його словами, введення євро в Україні здається викликом нереальним.

"І в України, щоб це не стало можливим, є такі шляхи: реформувати свою власну національну грошову систему, переглянути принципи резервування гривні, надання стабілізаційних кредитів і кредитів рефінансування, змінити принципи управління інфляцією та курсовою політикою", - зазначив Лановий.

Нагадаємо, після Саміту G20 МВФ запропонував членам Євросоюзу, що постраждали від кризи, не входять у єврозону, відмовитися від своїх національних валют на користь євро.

Насамперед ця пропозиція стосується країн Східної Європи.

На думку МВФ, ці країни повинні мати можливість приєднатися до єврозони частково, тобто перейти на євро без отримання місць у раді директорів Європейського центробанку.

"Евроїзація" допоможе країнам, що постраждали від кризи, розібратися зі своїми боргами в іноземних валютах, які можуть бути не виплачені через знецінення національних валют.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.