Хроніка Майдану в Кишиневі. Між Молдовою і Румунією - дипломатична війна

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 8.04.2009 16:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7000

Молдова розпочала висилати румунських дипломатів.

Влада Молдови сьогодні оголосили персоною нон грата ще одного румунського дипломата - радника-посланника посольства Румунії Іона Габоряна. Протягом 24 годин румунські дипломати зобов'язані покинути Молдову.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, нагадавши, що сьогодні персоною нон грата "у зв'язку з діями, несумісними з дипломатичною діяльністю", також був оголошений посол Румунії в Молдові Пилип Теодореску. Йому була вручена відповідна нота.

Президент Молдови Володимир Воронін на зустрічі з представниками цивільного суспільства заявив, що Румунія замішана у всіх подіях, що відбуваються в Молдові, і терпіння молдавської сторони має межі. Глава молдавської держави заявив, що Молдова введе візовий режим з Румунією.

Президент Молдови Володимир Воронін сьогодні заявив, що Румунія причетна до всіх події, що відбуваються у країні. "Вплив Румунії є дуже вагомим і відчувається дуже серйозна агентурна робота", - сказав Воронін.

Воронін також назвав учорашні події у Кишиневі спробою державного перевороту: "Коли прапор Румунії було піднято над робочою резиденцією президента, стали зрозумілими антидержавні погляди опозиції. Ясно, що вчора було зроблено спробу держперевороту".

Слід зазначити, що під час мітингу, організованого напередодні опозицією в Кишиневі, який переріс у вуличні безлади, багато протестуючих вимагали приєднання Молдови до Румунії. Вони також штурмували будівлі парламенту і адміністрації президента з прапорами Румунії. Крім того, вандалізму піддавалися державні символи Молдови.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.