Відволікання на розважальні сайти підвищує продуктивність роботи

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 9.04.2009 02:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7007

Продуктивність праці офісних службовців зростає, якщо вони на роботі заходять на сайти, не пов’язані з їхньою основною діяльністю, стверджують вчені з Австралії.

У ході дослідження співробітники Мельбурнського університету з'ясували, що офісним працівникам корисно проводити на розважальних та інформаційно-пізнавальних сайтах до 20% робочого часу. У цьому випадку продуктивність праці зростає на 9%.

В опитуванні взяли участь 300 людей. З них 70% відвідують з офісу сайти, не пов'язані з роботою.

На думку вчених, відволікання під час робочого дня підвищує концентрацію уваги. Вони порівнюють веб-серфінг з перекуром або перервою на обід.

Одні з найбільш популярних ресурсів у офісних службовців - новинні сайти, а також портали з інформацією про товари і послуги. Крім того, багато хто, перебуваючи на робочому місці, спілкуються у соціальних мережах, грають в онлайнові ігри і дивляться відео.

Нагадаємо, схоже дослідження улітку минулого року показало, що спілкування в ICQ у робочий час також підвищує продуктивність праці.

Водночас, за результатами більш актуального дослідження, в умовах фінансової кризи працівники офісів стали на 23% частіше відвідувати порносайти у робочий час.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.