Кличко-молодший кидає виклик Маскаєву

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 14.08.2006 20:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=702

Український боксер Володимир Кличко висловив бажання зійтися у ринзі з новоспеченим чемпіоном світу за версією WBC росіянином Олегом Маскаєвим.

Після цього нокауту всі чемпіонські титули у професійному боксі перейшли до вихідців у вихідців з екс-СРСР

Минулої неділі Маскаєв, уродженець Казахстану, колишній лейтенант Збройних Сил СРСР, який наразі приймає американське громадянство, у 12-му раунді технічним нокаутом переміг Хасіма Рахмана і завоював пояс в найпрестижнішій у світі професійного боксу версії WBC (Всесвітня боксерська рада).

Команда Володимира Кличка миттєво відреагувала на цю сенсаційну перемогу і вже запропонувала Маскаєву об’єднувальний поєдинок за два пояси.

Шеллі Фінкель, менеджер чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі за версією IBF українця Володимира Кличка, заявив, що він спрямував менеджерам нового чемпіона світу WBC Олега Маскаєва пропозицію про проведення об’єднаного двобою, пише Лєнта.Ру.

"Я зробив його менеджерам відповідну пропозицію і тепер чекаю відповіді, - заявив Фінкель. - Але вони повинні прийняти рішення дуже швидко. Маскаєву і його команді потрібно зрозуміти, що кращих умов, за ті, що можемо запропонувати ми, йому ніхто не запропонує".

Своєю чергою, чемпіон в іншій версії WBO – білорус Сергій Ляховіч наполягає на тому, що Маскаєву потрібно обов’язково відпочити від важкого бою з Рахманом і в суперники Володимиру пропонує свою кандидатуру.

Після перемоги Маскаєва чемпіонські пояси у всіх чотирьох версіях опинилися у вихідців з СРСР. Раніше чемпіоном за версією WBA став росіянин Микола Валуєв, чемпіонський пояс за версією IBF має українець Володимир Кличко, а чемпіоном за версією WBO став білорус Сергій Ляховіч. При цьому чемпіонські бої всі троє виграли у американських суперників. Валуєв – у Джона Руїса, Кличко – у Кріса Берда, Ляховіч – у Леймона Брюстера.

Що стосується Кличка, то на 11 листопада запланований його бій з американцем Шенноном Бріггсом, однак цей поєдинок поки не одержав офіційного статусу IBF. До того ж, менеджмент українця вважає Маскаєва більш кращим суперником.

Одним із суперників Володимира Кличка трохи раніше називався американець Монте Барретт, однак у неділю телекомпанія НВО оголосила, що Барретт 7 жовтня буде битися з чемпіоном світу за версією WBA росіянином Миколою Валуєвим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.