В Україні скасовують нормативи з фізкультури

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 10.04.2009 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7020

На уроках фізкультури скасовуються усі нормативи Міністерство освіти вирішило відмінити нормативи з фізкультури після серії дитячих смертей в школах в минулому році.

Фізкультура - це здоров`я. Але під наглядом медицини.

За словами начальника ради керівників загальноосвітніх закладів Оксани Бугакової, тепер на фізкультурі немає нормативів, наприклад, бігати на час школярі вже не будуть.

"Учитель зараз повинен брати до уваги, як часто дитина відвідувала заняття у спортивній формі, як вона зацікавлена у заняттях спортом. Буде не тільки практична частина, але й теоретична. Вчителі стануть приділяти час і викладанню історії спорту", - уточнила Бугакова.

Як пояснив заступник голови Комітету з фізвиховання при Міносвіти Анатолій Ільченко, "якщо у школи є хороше поле, хай грають у футбол, а не бігають або присідають. Якщо школа в горах - туризм, якщо є водойма - плавання, близько 40% програми визначатиме сам учитель ".

Як повідомлялося, 1 жовтня минулого року у середній школі райцентру Новоселиця Чернівецької області під час уроку фізкультури померла 12-річна дівчинка. Цього дня й теж на фізкультури помер 15-річний запорізький школяр.

Крім того, 15 жовтня в технічному коледжі Луцька помер 15-річний школяр. А 4 листопада в місті Кам'янка-Бузька Львівської області в школі № 1 на уроці фізкультури, пробігши одне коло, помер учень 5-го класу.

Від “Аратти”. Замість того, щоб навести лад в дитячій медицині, яка не в стані діагнозувати на ранніх стадіях тяжкі захворювання, що загострюються під час фізичних навантажень, будуть скасовані спортивні нормативи, а фізичне виховання буде зведене до вивчення теоретичних матеріалів з історії спорту та переглду спортивних поєдинків по телевізору. Наступним кроком стане заміна шкільних сніданків на "колу" та чіпси, у старшокласників - на пиво, сгарети та трамадол. Навіщо нам здорова нація? Краще розвивати аптечні гешефти, випробовувати "за долю малую" невідомі вакцини на дітях (звісно - не на своїх, свої в елітних заповідниках), годувати генетично модифікованою отрутою під виглядом їжі. Також можна долучати школярів до життя в "дорослому світі", пропагуючи різну толерастію та статеві збочення. Про проблеми ранньої вагітності можна не турбуватися - наш голова РНБОУ - гарний фахівець із переривання вагітності, - замутить якусь національну програмку...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.