Хроніка Майдану в Кишиневі. Комуністична влада піддає тортурам заарештованих дітей

Автор/джерело -  © Moldova Azi



Дата публiкацiї - 10.04.2009 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7022

Парламентський адвокат Тамара Племедяле висловила занепокєння долею восьми дітей, заарештованих в перший день протестів.

Правозахисник не виключає, що сили охорони правопорядку використовують засоби фізичних і психологічних тортур по відношенню до цих дітей, щоб швидше домогтися від них визнання ними провини.

"Не виключаю. Знаю із слів поліцейських, що є спосіб, як переконати їх визнати свою провину. Але вважаю, що таке ставлення - негуманне", - сказала Тамара Племедяле.

Парламентський адвокат по захисту дітей звернулася із запитом до міністра внутрішніх справ Георге Папуку, щоб з'ясувати, де знаходяться заарештовані діти і як з ними поводяться.

Згідно закону, власті зобов'язані зв'язатися з адвокатом по захисту дітей. Проте у випадку з заарештованими під час акцій протесту дітьми, влада цього не зробила. "Я намагалася поговорити з прес-секретарем Міністерства внутрішніх справ, але поки Аллу Мелека знайти не вдалося", - повідомила Тамара Племедяле.

Парламентський адвокат не виключає, що неповнолітні, які брали участь в розгромі парламенту і президентури, піддалися на підбурювання провокаторів.

На думку Племедяле, властям слід було використовувати спеціальні війська при захисті розгромлених будівель, а не хлопців строковиків, яким ледве виповнилося 18 років.

Адвокат по захисту дітей звернулася із закликом до батьків підсилити контроль над дітьми, щоб уберегти їх від наслідків участі в проявах насильства під час протестів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.