Нардепи покидають партію Ющенка

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.04.2009 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7033

Обличчя партії - народні депутати покидають лави партії НСНУ, яку очолює Президент Віктор Ющенко.

Нардеп від НУ-НС Ольга Герасим’юк заявила про свій вихід з партії "Народний союз "Наша Україна" відразу після учорашньої партійної політради, яку зібрав делегований СП Роман Безсмертний.

"З часу минулого з`їзду немає ніяких змін на краще. Рішення це у мене було готове давно, на з`їзді я тільки утвердилася в ньому...", - каже Герасим’юк і зазначає - "З рядовими нашоукраїнцями я маю чудові стосунки, це люди, які не втратили української ідеї, буду поряд з ними. Вони мене зараз питають: куди йти, де узяти національно-демократичну силу, до якої можна приєднатися? Тому що «Наша Україна» зникає з політичної карти країни".

Нардеп наводить додаткові аргументи: "По всій країні з вулиць зникли прапори, символіка «Нашої України». Це, зокрема, через те, що давно закрилися виконавчі комітети партії. Людям, які працювали на місцях, припинили платити зарплату. Тільки перед з`їздами видають частину зарплати і включають телефони у виконкомі. Зараз від партії нічого не залишилося, її наче прибили мухобійкою. Все орієнтовано на вибори, на окремих депутатів – їм потрібно потрапити до парламенту! Для мене особисто такий підхід неприйнятний – якщо зникне ця партія, тоді вони можуть пройти за списками БЮТ або партії Литвина, для них ідея неважлива, головне – знову потрапити в будівлю під куполом. Сумно про це говорити – зникла найпотужніша, легендарна партія, яка дала країні свободу".

За словами Герасим'юк, вона не збирається переходити у будь-яку іншу партію, хоча, якщо побачить справжню народно-демократичну партію - буде її всіляко підтримувати.

Народний депутат, заступник голови фракції блоку НУ-НС Руслан Князевич також розглядає можливість свого виходу з партії "Народний Союз Наша Україна".

За його словами, його не влаштовують процеси, що відбуваються в партії.

При цьому Князевич припустив, що з партії можуть вийти й інші депутати парламенту, але при цьому не уточнив, хто саме.

«Вчорашні події утвердили нас в думці, що треба невідкладно подавати заяви (про вихід з НСНУ), оскільки на майбутнє ця політична сила себе втратила і поки вона себе знайде, пройде дуже багато часу», - відзначив він.

Також Князевич спрогнозував, що у разі ухвалення курсу партії на об’єднання з ЄЦ наслідком такого рішення буде масовий вихід з партії представників як керівних органів НСНУ, так і її місцевих організацій.

Про свій намір вийти із НСНУ заявив також нардеп Павло Жебрівський.

Натомість, нардеп Олександр Третьяков вважає, що треба провести внутрішньопартійну дискусію і зокрема із лідером партії Віктором Ющенком.

Він вважає, що Безсмертний зможе об'єднати партію.

Єдина людина, яка партію ( НУ) може об'єднати, - Роман Безсмертний", - сказав Третьяков.

Кажучи про роль Віктора Ющенка, колишній перший помічник Президента сказав:

"Із Президентом треба проводити дискусію. Сідати й розмовляти".

На думку Третьякова, дискусія ця може бути "можливо - цинічною, можливо - технологічною". І непублічною.

До речі, як повідомляється, Безсмертний вчора визнав, що нардепи-нашоукраїнці, яких за вказівкою Банкової викинули із політради, були позбавлені посад незаконно. Він також заявив, що рішення двох поередніх етапів з'їзду НСНУ втратили чинність, оскільки не було проведено третього етапу.

Як повідомлялося раніше, саме на цьому з'їзді Віктора Ющенка було обрано головою партії.

За повідомленням прес-служби партії, починаючи із січня цього року функціонерам без жодних пояснень припинили сплачувати зарплатню.

За матеріалами інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.