Якби не було вже проголошено вибори Президета, БЮТ проголосував би за імпічмент

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.04.2009 14:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7037

У зв’язку із блокуванням розгляду пакету антикризових законопроектів, необхідних для поновлення співпраці із МВФ, БЮТ виступив із офіційною заявою.

У парламенті її проолосив лідер фракції Іван Кириленко.

Ми подаємо текст заяви без змін та коментарів:

ЗАЯВА ФРАКЦІЇ БЛОКУ ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО

Сьогодні, 14 квітня, за прямою і очевидною вказівкою президента Ющенка було провалено антикризовий пакет законів. Ці закони було погоджені з світовими фінансовими організаціями і мали надати необхідну підтримку Українській державі для боротьби з світовою фінансовою кризою.

Однак Віктор Ющенко дав пряму вказівку частині депутатів, яких він особисто контролює, не голосувати за вказаний пакет. Ми вкрай обурені такими діями Президента, його цинічним та жорстоким ставленням до власної держави. З одного боку він переконує європейських лідерів, послів Великої Двадцятки, керівництво світових фінансових організацій у тому, що він щирий українець та „батько нації”, який бореться з кризою, а з іншого – таємно, і підступно роздає вказівки на провал життєважливого дня країни голосування. Така позиція не гідна глави держави, не гідна чесної людини.

Саме сьогоднішнє голосування відкрило справжнє обличчя Ющенка, його істинну суть, його позицію і світогляд: „Хай рухне країна вслід за моїм рейтингом”.

Тепер стає зрозумілим, що наполеглива „робота” Ющенка „по захисту”, а насправді – по руйнуванню національної валюти, по розвалу банківської системи, по істеричному закликанню дефолту – це не окремі помилки, а свідома політика – своєрідна помста народу за нелюбов та розчарування президентом.

Президент Ющенко своїм не голосуванням у Верховній Раді зайняв антидержавну і антиукраїнську позицію. Чим гірше – тим краще – це єдина заповідь, якої він свято дотримується. Ми вкрай здивовані тим, що у людини, яка волею історії очолила державу, стільки нелюбові та ненависті до країни.

Сьогодні ми змушені визнати: країна 5 років тому обрала антиукраїнського президента. Якби парламентом не була встановлена дата президентських виборів 25 жовтня 2009 року, то фракція БЮТ вже сьогодні б проголосувала за початок процедури імпічменту президента.

Ми віддаємо собі звіт, що ця заява є неординарною. Але ми змушені зайняти саме таку позицію, тому що події, які відбулися у Верховній Раді сьогодні є безпрецедентними. Країна через вчинок президента опинилася на межі втрати фінансової підтримки світу в цей надзвичайно кризовий час.

З огляду на це, фракція Блоку Юлії Тимошенко вимагає від Уряду та Прем’єр-міністра негайно і невідкладно прийняти рішенням Кабінету міністрів необхідні постанови і створити необхідні нормативні умови для приходу в Україну фінансової підтримки. Часу на зволікання немає. За тих умов, коли Президент країни став на шлях сприяння кризі, Уряд повинен долати кризу власноруч.

Що ж стосується пана Ющенка, то після такого цинічного антиукраїнського вчинку ми вже не просимо його: ані цементувати парламентські сили, ані підтримувати антикризові закони, ані консолідовувати політичні еліти. Наше єдине прохання до нього – ніколи не говорити високі слова про інтереси нації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.