ООН пропонує українським очільникам рецепт виходу із кризи. Виборів не згадували

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 16.04.2009 20:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7055

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй закликає Україну прискорити проведення економічних й інституціональних реформ для боротьби з наслідками світової економічної кризи.

Про це йдеться у звіті аналітичного центру «Блакитна стрічка» Програми розвитку ООН.

Презентуючи звіт, заступник директора регіонального бюро ПР ООН для країн Європи й СНД Джейхан Султаноглу зазначила, що Україна опинилася серед країн, які найбільше страждають від економічного спаду в Східній Європі, – у зв’язку з різким падінням попиту на продукцію металургійної й хімічної промисловості на світових ринках.“Україна опинилась серед найбільш уражених економічним спадом країн у Східній Європі у зв`язку з різким падінням попиту на продукцію металургійної та хімічної промисловості на світових ринках. Життєво важливо проаналізувати останні досягнення та прорахунки та переглянути державну політику з точки зору пріоритетів людського розвитку”, - сказала Султаноглу, яка сьогодні перебуває в Україні з офіційним візитом.

У зв’язку з цим ООН запропонувала українській владі 170 рекомендацій щодо найнеобхідніших кроків для забезпечення макроекономічної стабільності й розвитку ринкових інститутів та закликала реалізувати їх задля здійснення реформ та подолання кризи.

Зокрема, у звіті вказуються першочергові для уряду й парламенту реформи, а саме реалізація заходів, передбачених меморандумом з економічної і фінансової політики, погоджених з Міжнародним валютним фондом щодо грошово-кредитної політики, проведення реформи пенсійної системи, посилення системи контролю у фінансовому секторі.

У звіті також рекомендується визначити боротьбу з корупцією пріоритетним питанням національної політики, розробити й реалізувати концепцію судової реформи.

Водночас автори звіту констатували: через те, що Верховній Раді не вдалося схвалити низку важливих законопроектів, Україна займає низькі позиції у світових рейтингах за показниками боротьби з корупцією, сприятливого середовища для ведення підприємницької діяльності та економічних перетворень. А це, заявляють в ООН, підриває довіру іноземних інвесторів та українських підприємців, яку можна відновити шляхом провадження ефективної політики.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.