Україна таки отримає транш від МВФ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.04.2009 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7058

Місія Міжнародного валютного фонду в Україні рекомендуватиме Керівництву МВФ надати Україні наступний транш в розмірі 2,8 млрд. доларів.

Про це заявила голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу на прес-конференції за підсумками зустрічі з Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

«Ми узгодили нашу позицію з українським керівництвом про те, щоб запропонувати керівництву МВФ, виконавчій Раді директорів надати наступний транш у розмірі близько 2,8 млрд. доларів США», - зазначила Джейла Пазарбазіолу. Вона додала, що місія МВФ задоволена конструктивними та результативними дискусіями, які відбулися з Прем’єр-міністром України, Президентом та керівництвом Національного банку України.

«Сьогодні ми досягли домовленості на рівні експертів з керівництвом України щодо завершення першого перегляду програми. Меморандум про економічну і фінансову політику керівництвом України буде подано керівництву Фонду для того, щоб його затвердили», - зазначила голова місії МВФ в Україні. За її словами, Україна може очікувати на позитивні рішення в травні.

Джейла Пазарбазіолу також підкреслила, що в Україні останнім часом було досягнуто суттєвої стабілізації економічної ситуації. За її словами, українська економіка витримала шок: «скорегований обмінний курс, дефіцит бюджету трохи скоротився, інфляція знизилась більш, ніж ми очікували», - підкреслила Джейла Пазарбазіолу. Вона також додала, що останні рішенні Уряду щодо антикризових заходів, хоч і важкі, але дуже необхідні.

В свою чергу прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що вважає, що досягнення домовленостей з місією МВФ щодо надання Україні фінансової підтримки є знаковою та надзвичайно важливою подією для країни.

За словами Тимошенко, сьогодні відбулась дуже важлива, позитивна подія для України: «досягнуті домовленості свідчать про те, що надані досить потужні позитивні сигнали щодо стабільності в Україні, щодо платоспроможності України. Я переконана, що це також буде додатковим сигналом для приходу інвесторів в Україну».

Тимошенко переконана, що досягнення домовленості про продовження співпраці з МВФ також дозволить Україні крок за кроком поступово і впевнено виходити з кризи.

Тимошенко також зазначила, що головним результатом переговорів між Урядом та місією МВФ в Україні, є збільшення другого траншу позики. «Важливим результатом переговорного процесу є не тільки узгодження програми, але й збільшення другого фінансового траншу, який надається Україні. Це дасть можливість у цей важкий час фінансовій системі України бути міцнішою», - наголосила Глава уряду.

Прем’єр-міністр також зазначила, що ключовою складовою переговорів з місією МВФ стало узгодження програми підтримки банківської системи України та здійснення рекапіталізації банків, які зазнали найбільшого удару під час кризи. Це, за словами керівника уряду, дасть додаткову стабільність фінансовій системі України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.