Політичне убивство у Одесі. Російські спецслужби діють за методою ОГПУ-НКВД

Автор/джерело -  © УНІАН - “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.04.2009 12:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7064

Громадська організація “Вільна Одеса” вважає політичним замовленням убивство в центрі міста активіста українського патріотичного молодіжного руху “Січ”, студента відділення журналістики Одеського Національного університету імені І. Мечникова Максима Чайки.

Про це сказано в заяві ГО «Вільна Одеса».

«Усупереч спробі міліції списати цю справу на «битовуху», тут чітко простежується замовлення на політичне вбивство», - наголошується в документі. Тому, за словами авторів заяви, важливо «якомога швидше виявити організаторів і замовників цього лиходійського вбивства».

«Убивство сталося, - сказано в заяві, - під час зіткнення між молодими українськими патріотами з «Січі» та учасників так званого руху «Антифа», яким протегує екс-депутат міськради, лідер партії «Родіна» Ігор Марков».

За словами авторів заяви, Чайку вбили за те, що він «займав активну та принципову позицію щодо підривної антиукраїнської діяльності екс-депутата Маркова, очолюваної ним «Родіни»... вимагав від влади та СБУ притягати їх до відповідальності».

Як повідомлялося раніше, напередодні Великодня, 17 квітня, студент університету Чайка, 1988 року народження, загинув внаслідок нападу, за даними обласного об`єднання «Просвіта», групи проросійських екстремістів. Убивство сталося на розі Олександрівського проспекту та вулиці Троцької, неподалеку пабу «Горіх», хоча, за уточненими даними, сам паб цього вечора ані Чайка, ані його друг Андрій Дзебан не відвідували. Останнього госпіталізовано з ножовим пораненням в Одеську інфекційну лікарню.

Керівник відділу громадських зв`язків УМВС України в Одесі Тетяна Хмельницька підтвердила, що за фактом убивства Чайки слідчим Приморського РВВС Одеси порушено кримінальну справу. Деякі особи, причетні до бійки, дають свідчення, працівники міліції здійснюють оперативно-слідчі заходи щодо розшуку осіб, підозрюваних у скоєнні злочину».

В інтересах слідства прізвище підозрюваного в убивстві та обставини злочину правоохоронні органи не розголошують.

Фотодокумент. Такими сокирами нагороджували м’ясників-чекістів за віддану службу в НКВД, традиції яких свято бережуть на Луб’янці

Від “Аратти”: напевно тільки СБУ не підозрює, що проросійські організації півдня України, зокрема, Одеси - створені і на утриманні російських спецслужб. При тому, як не дивно, українські правоохоронні органі - фактично потурають їхній діяльності.

Ми вже наводили факти відвертого кримінального злочину, вчиненого на очах громадян і перед телекамерами місцевим кримінальним авторитетом Марковим.

Більш того, ефесбешна агентура настільки знахабніла, що відкрито нападає на "наружку СБУ" та вилучає у них, безпорадних, оперативні матеріали, які доводиться буквально відбивати за допомогою "Альфи". Під лемент столичної криши у вигляді нардепа-регіонала Ківалова (відомого серед виборців за поганялом Підрахуй), який називає злочинця - "правозахисником".

І що? Злочинець за гратами? Нардеп не вилазить із прокуратури, пояснюючи, з яких причин він відмазує злочинця? Аж ніяк, бо напевно столичним очільникам СБУ та Генпрокуратури немає часу перейматися таким дріб'язком, бо завалені замовленнями від друзів фірташів із Банкової.

А може є й інші вагомі причини? Матеріальні, наприклад. Бо звичайним нехлюйтвом та комплексами меншуватості, про які так полюбляє базікати гарант, - таке пояснити просто аж ніяк неможливо.

Між тим, враховуючи конкретну ситуацію, яка свідчить про явний безпрєдел російських спецслужб на українській території ( а його впізнати не важко за характерним "почерком", який залишився незмінним із часів Ієгуди-Берії), ми вчергове публічно звертаємося до безпосеренього начальника правоохороніців та гаранта наших конституційних прав і свобод: Вікторе Андрійовичу, поясніть нам будь-ласка, в чому ж полягає проголошений Вами принцип - думати по-українські та позбавлятися комплексу меншуватості? Наразі ми не помітили, аби ви особисто являли своїми діями приклад для нації. Ми, на підставі Конституції, вимагаємо аби ви публічно відзвітували, як ви особисто захистили конституційне право на життя громадянина України Максима Чайки? Чи ваші принципи не більше, ніж піар для народних мас?

Чому щодо резонансного злочину мовчать прокуратура і СБУ, а перед громадянами віддувається той, хто, відповідно КПК України, не має права вести це розслідування? Знову черговий лохотрон чи як?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.