Погана новина для спекулянтів: тепер квитки на транспорт можна купувати на пошті

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 21.04.2009 13:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7066

У всіх поштових відділеннях України з 21 квітня 2009 р. можна придбати залізничний та авіаційний квиток.

Про це повідомив сьогодні міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський під час презентації механізму продажу пасажирського квитка через відділення "Укрпошти" у Житомирській області.

За його словами, у кожному з 15 тис. 800 відділень "Укрпошти" можна замовити квиток і впродовж однієї доби квиток буде доставлено.

Він також повідомив, що сьогодні працює 1,5 тис. автоматизованих відділень, в яких квиток можна купити одразу. За свої послуги "Укрпошта" бере по 5 грн з кожного квитка.

За словами міністра, впродовж цього або наступного тижня через відділення "Укрпошти" можна буде купити і автобусний квиток. Зараз офіційно підписали угоди 120 автовокзалів із 600 в Україні.

Він сподівається, що до кінця 2009 р. за такою схемою будуть працювати всі автостанції країни. "Укрпошта" планує перевести на автоматизований режим всі відділення, де є доступ до мережі Інтернет, якщо вдасться взяти кредит у розмірі 50 млн грн.

Міністр наголосив, що всі гроші з "Укрпошти" від продажу квитків будуть перераховуватись в Ощадбанк, а потім всім контрагентам. За його словами, це перший етап впровадження електронного квитка. На другому етапі можна буде купити єдиний квиток на різні види транспорту. "Можна буде обрати найкоротший, найшвидший і найдешевший маршрути", - наголосив він. На третьому етапі єдиний квиток буде продаватися через Інтернет.

За словами міністра, повністю впровадити цю систему можна через 2,5-3 роки. На технічне обладнання необхідно близько 100 млн грн, зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.