Литвин полякав посла Словакії. Той дипломатично не злякався і, вірогідно, не зрозумів мету спічу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.04.2009 15:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7067

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає переформатування коаліції та спроб внесення змін до чинної Конституції до липня цього року з тим, щоб остаточно прийняти їх у вересні.

Про це він заявив під час зустрічі з послом Словакії Урбаном Руснаком, який завершує своє перебування на цій посаді в Україні у зв’язку із закінченням терміну, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

На думку Литвина, зміни до Конституції торкатимуться способу обрання президента.

Окреслюючи соціально-політичну ситуацію, яка склалася в Україні, голова Верховної Ради зазначив, що попереду "на нас чекає не менш складний і драматичний період перебудовування та маневрування політичних сил, який почнеться одразу після травневих свят".

Він висловив занепокоєння тим, що складна політична ситуація може вплинути як на економіку країни, так і на психологічний стан людей, "яких врятовує лише запас живучості та пристосовуваності".

На його думку, слід зробити висновки з економічної кризи так само, як і з політичної кризи 2004 року, і в цьому контексті "багато залежить від парламенту - або він буде ведучим, або ведений".

"Якщо парламент буде веденим, то це стане політичним випробуванням для країни. Необхідно все зробити, аби цього не допустити", - сказав В.Литвин. - Відповідальність має бути і у президента, і у прем’єр-міністра, і у парламенту. Необхідно перш за все враховувати інтереси людей, а не політиків".

Натомість посол Словакії висловив сподівання на те, що "найбільша сусідська країна із Словакією житиме за правилами, які зрозумілі в Європі, буде прогнозованою та скористається досвідом Словакії щодо встановлення законів для всіх громадян без винятку, а також відмовиться від перерозподілу власності".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.