Україна у НАТО назавжди поховає мрію Москви про імперію

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 21.04.2009 16:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7068

Вступ України в НАТО може перешкодити реалізації ідеї відновлення Російської імперії, - вважає екс-прем’єр-міністр Естонії Март Лаар.

Таку думку він висловив під час телемосту Київ-Таллінн «Естонський досвід членства в НАТО - придбання чи втрати?», який відбувся у вівторок.

«Після вступу України в НАТО надія відновити Російську імперію піде в минуле. Без України імперію не побудуєш», - сказав він.

При цьому Лаар висловив думку про те, що вступ України в НАТО позначиться позитивно як на двосторонніх українсько-російських взаєминах, так і на внутрішній ситуації в самій Росії.

Зокрема, він зазначив, що Україна поки не визначилася чітко в своїх євроатлантичних прагненнях, а з боку Росії здійснюватимуться спроби роботи впливу на Україну з метою змінити зовнішньополітичний курс.

При цьому він зазначив, що такі спроби привнесуть нестабільність не тільки в ситуацію в Україні, але і в самій Росії. На його думку, така ситуація буде невигідна Росії.

«Нам усім потрібний хороший стабільний сусід, як Росія», - підкреслив Лаар.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки вступ Естонії в НАТО вплинув на двосторонні естонсько-російські відносини, екс-прем'єр Естонії зазначив, що вступ у НАТО і в ЄС прибрало багато можливих проблем у таких відносинах.

Крім того, відповідаючи на запитання, яке значення має Україна для безпеки в Європі, він сказав, що найбільшою проблемою для європейців є проблема політичної нестабільності України.

«Поки майбутнє України не буде ясним, поки там є можливості для конфлікту і не ясно, в якому напрямі рухається Україна, це, звичайно, створює нестабільність для всієї Європи», - підкреслив Лаар.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.