Тимошенко хоче, щоб ми якісно відрізнялися від Росії: не чіпаючи дурнів, переймається дорогами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.04.2009 18:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7070

Уряд та Міжнародний банк реконструкції та розвитку домовилися про реалізацію Проекту щодо покращення автошляхів України та безпеки руху.

Відповідну Угоду сьогодні у присутності Прем’єр-міністра України підписали Голова Державної служби автомобільних доріг України Вадим Гуржос та виконуючий обов’язки директора Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Пабло Сааведра.

Як заявила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, таким чином Україна разом зі своїми партнерами починає реалізовувати макроінвестиційний проект вартістю 3,2 млрд. грн. За її словами, зазначені кошти залучаються на 30 років для будівництва 130 км автомобільної дороги першої категорії якості між містами Бориспіль і Лубни, а також для модернізації та реконструкції інших автошляхів.

За словами Глави уряду, процедура використання цих коштів буде прозорою, зокрема, планується провести тендер із залучення компаній для будівництва цих доріг, до участі в якому вже зареєстровано 28 компаній. «Це великий обсяг робіт для наших будівельників, для тих, хто виробляє будівельні матеріали і це тисячі нових робочих місць. Це один із найсуттєвіших інфраструктурних проектів, завдяки яким Україна долатиме кризу», - зазначила Тимошенко.

Тимошенко також підкреслила, що реалізація цього проекту стала можливою завдяки ефективній співпраці Уряду України та «Укравтодору» з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.