У Всесвіті запахло малиною

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.04.2009 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7071

Під час дослідження хмари пилу в центрі Чумацького шляху, вчені з’ясували, що вона має мати малиновий смак.

Фахівці з Інституту радіоастрономії імені Макса Планка в Бонні займалися пошуком наявності в туманності амінокислоти, повідомляє Guardian.

Її вони виявити не змогли, однак знайшли етилові компоненти, які хімічно відповідають за аромат малини. Астрономи використовували телескоп IRAM в Іспанії для аналізу електромагнітного випромінювання в гарячому і щільному регіоні Стрілець B2, що оточує новонароджену зірку.

При обробці даних група дослідників виявила в цій хмарі етилову сполуку, а також наявність смертельно небезпечної речовини пропилу ціаніду. Як зазначили експерти, ці дві молекули є наразі найбільшими з виявлених у далекому космосі.

"Знайдена сполука дійсно дає малиновий смак, але є безліч інших молекул, які необхідні, щоб зробити космос малиновим", - пояснив астроном Арно Беллош.

Результати даного дослідження представили на європейському Тижні астрономії і космічних наук в Університеті Хертфордшіра в Британії.

Зазначимо, минулого тижня вчені з Гавайського університету за допомогою даних з трьох телескопів змогли вперше зафіксувати і в деталях вивчити процес зіткнення відразу чотирьох скупчень галактик - найбільших об'єктів у Всесвіті, які пов'язані гравітацією і можуть рухатися, як єдине ціле.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.