Тимошенко сьогодні нагадала про клептоманію урядовців Януковича

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 22.04.2009 13:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7075

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко звинувачує попередній уряд, які очолював лідер Партії регіонів Віктор Янукович, в умисному знищенні авіаційної галузі України.

Про це Тимошенко заявила сьогодні на засіданні уряду, представляючи результати перевірки Головного контрольно-ревізійного управління фінансово-господарської діяльності Харківського авіаційного заводу і Київського авіаційного заводу «Авіант».

«Я сподіваюся, що після президентських виборів, коли прийде той президент, який зможе, нарешті, призначити справжніх силовиків, які нічого не розкрадають, які нікого не кришують, я переконана, що такі люди, як два директори цих авіаційних заводів, відповідатимуть згідно із законом і достатньо жорстко», - сказала Тимошенко.

Прем`єр уточнила, що колишній директор Харківського авіаційного заводу Павло Науменко займався відмиванням кредитних і бюджетних коштів, що виділяються на розвиток галузі.

Зокрема, за її словами, таким чином, з обігу Харківського авіаційного заводу було виведено 1 млрд. 750 млн. грн., а заводу «Авіант» - близько 1 млрд. грн. При цьому Тимошенко підкреслила, що керівники обох заводів були призначені урядом Януковича.

«Те, що відбувалося на цих заводах, відбувалося на очах і у силових структур, і на очах колишнього прем`єр-міністра Януковича, оскільки це його люди. Гроші, які виділялися з бюджету, зокрема, я переконана, і з його відома, виводилися на різні підприємства не відомо чиїх власників», - заявила глава уряду.

Тимошенко зазначила, що в результаті непрофесійних дій колишніх директорів авіаційних заводів були зірвані всі міжнародні контракти зі складання літаків. «Нинішньому уряду доводиться долати ту кризу, яка залишилася після правління уряду Януковича, і ту яка сьогодні посилена світовою глобальною кризою», - пояснила вона.

«Партія регіонів розповідає про те, що вони непогані антикризові менеджери, що вони єдині, хто може вивести країну з кризи, але, у той же час, кожна галузь, яку ми сьогодні розглядаємо і намагаємося допомогти, свідчить про те, що саме у період перебування у владі ЯНУКОВИЧА (на посаді прем`єр-міністра), всієї його команди на всіх посадах, йшов масштабний грабіж усіх галузей України», - резюмувала Тимошенко.

Разом із тим, уряд на сьогоднішньому засіданні розгляне блок питань щодо стабілізації ситуації в авіаційній галузі, зокрема про виділення коштів зі Стабілізаційного фонду для фінансового оздоровлення Харківського авіаційного заводу та Київського заводу «Авіант».

«Уряд, здійснюючи антикризову програму в авіаційній галузі, має досить чіткій намір – не просто поставити на ноги два ключові заводи, а запустити всю галузь і почати освоювати нові ринки», - наголосила прем'єр.

Тимошенко зазначила, що сьогодні Уряд розгляне питання про виділення коштів зі Стабілізаційного фонду на добудову дев’яти літаків на Харківському авіаційному заводі, що дозволить отримати заводу 200 млн. доларів. Вона нагадала, що на заводі «Авіант» у виробництві перебуває п’ять літаків, і сьогодні Уряд пропонує виділяти кошти зі Стабілізаційного фонду на добудову літака, що призначений для державної транспортної лізингової компанії.

Тимошенко повідомила, що для завершення будівництва цих літаків планується відкрити кредитні лінії в «Укрексімбанку». «Кожна копійка, яка виділятиметься з бюджету та «Укрексімбанком» перебуватиме під чітким контролем Уряду. Всі кошти підуть на добудову літаків», - підкреслила Прем’єр-міністр.

Юлія Тимошенко також зауважила, що уряд, виконуючи антикризову програму, вже здійснив низку ключових заходів для нормалізації роботи вищезазначених авіаційних підприємств, зокрема збільшено статутні капітали заводів та погашено соціальну заборгованість працівникам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.