Німці заблокують порнографічні сайти

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.04.2009 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7081

Уряд ФРН затвердив законопроект, спрямований на боротьбу з дитячим порно в інтернеті. Як очікується, парламент ухвалить цей документ ще до літніх канікул. Потім доступ до відповідних сайтів буде закрито.

Згідно з документом, заблокувати сайти з дитячою порнографією будуть зобов'язнані всі німецькі інтернет-провайдери, котрі обслуговують щонайменше 10 тисяч користувачів, тобто нововведення охопить приблизно 97 відсотків ринку.

Критики вважають такі наміри проявом державної цензури. Уряд ці закиди рішуче відкидає: «Про інтернет-цензуру взагалі не йдеться, це зовсім не те, на що посилаються. Йдеться про те, щоб ускладнити доступ до продукції з дитячим порно»,- відзначає міністр економіки Карл Теодор цу Ґуттенберг.

Ще минулої п'ятниці п'ять провідних німецьких провайдерів добровільно підписали угоду з Федеральним відомством кримінальної поліції, за якою зобов'язалися закрити доступ до відповідних сайтів. Після того, як закон набере чинності, інші провайдери будуть змушені робити так само.

ЮНІСЕФ закликає до подальших кроків

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ вже привітав дії німецького уряду. Як відзначили у німецькому представництві фонду, заблокувати відповідні інтернет-сторінки необхідно, але лише цим проблему не вирішити. Потрібно на міжнародному рівні докласти більше зусиль для попередження і більш жорсткого покарання за такі злочини, оскільки за кожною віртуальною картинкою, де зображені порнографічні сцени за участю дітей, стоять реальні жертви, йдеться у заяві директора-розпорядника UNICEF Deutschland Регіне Штахельгауз.

Досвід інших країн

Деякі з європейських країн ще раніше запровадили блокування сайтів подібної тематики. Як переконані у німецькому Федеральному відомстві кримінальної поліції, ця тактика себе виправдала. Зокрема, у Норвегії, яка вирішила закрити доступ до подібних сайтів ще 2004 року, щодня реєструється від 15 до 17 тисяч безуспішних спроб зайти на сторінку з дитячою порнографією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.