Хроніки безпрєдєла. Вчора у Миколаєві знахабнілий кримінал улаштував перестрілку

Автор/джерело -  © Обозрєватєль



Дата публiкацiї - 23.04.2009 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7082

Вчора, 22 квітня, в Миколаєві, в одному з дворів по вулиці Комсомольській (двір обмежений будинками № 51 і № 49), розвернулися справжні бойові дії. Близько 16.00 група людей влаштувала перестрілку прямо у дворі житлових багатоповерхівок.

Як вдалося дізнатися від очевидців події, які пережили шок, у дворі в цей час зібралося десять чоловіків віком 25-35 років, котрі якийсь час спілкувалися про щось на підвищених тонах.

Мабуть, не домовившись, молоді люди, по чоловік п'ять з кожної із сторін, схопилися за зброю. Зав'язалася перестрілка, в кращих традиціях американських бойовиків, із застосуванням автоматичної зброї. Стрілків не збентежив і той факт, що у дворі цих будинків розташований дитячий садочок №2, а враховуючи, що дійство відбувалося серед білого дня, могли постраждати ні в чому не повинні громадяни. І що найстрашніше - діти, адже в такий час дітвора або повертається додому, або виходить в двір погуляти.

Як вдалося дізнатися, конфлікт між двома угрупуваннями виник на побутовому грунті і тривав вже декілька місяців. За наявними даними, вчорашні події, нібито є продовженням історії з обстрілом бізнесмена на проспекті Леніна в районі будинку № 177, який був здійснений 13 квітня.

Очевидці події стверджують, що у сектор обстрілу потрапив весь двір. Молоді люди палили один в одного досить тривалий час. На деяких учасників перестрілки вже складені фотороботи. Зокрема одного з тих, що брав участь у перестрілці, свідки описали як смуглявого чоловіка з довгим волоссям, який був одягнений в чорний спортивний костюм.

Слова свідків про те, що в радіус обстрілу потрапив весь двір, підтверджує і той факт, що гільзи від патронів, причому, різного калібру, були розкидані по всій його території.

Як можна було помітити на місці події основною мішенню, по якій велася стрілянина, був автомобіль «Mitsubishi Outlander», але кулі зачепили і інші автомобілі, які були припарковані у дворі.

В результаті перестрілки, за попередніми даними, постраждало четверо осіб, один з яких знаходиться у важкому стані. Інші троє відбулися вогнепальними пораненнями по кінцівках. Все четверо «постраждалих» знаходяться в лікарні швидкої медичної допомоги під посиленою охороною співробітників міліції.

Як вдалося дізнатися з достовірних джерел в УМВС України в Миколаївській області, стрілянина велася з різної зброї, зокрема з гладкоствольного карабіну «Сайга», з пістолета Макарова травматичної дії і з рушниці «Remington». Що найдивовижніше – вся зброя є зареєстрованою в ОВС.

Виникає питання, як ці люди могли отримати дозвіл на носіння і зберігання вогнепальної зброї?

Після того, як сигнал про подію поступив в міліцію, на місце події відразу ж прибуло все керівництво не тільки Миколаївського міського управління міліції, але і керівництво обласного управління внутрішніх справ, на чолі з начальником УМВС України в Миколаївській області полковником міліції Володимиром Уваровим. Весь двір був очеплений співробітниками спецпідрозділу «Беркут».

Також під час огляду місця перестрілки можна було побачити начальника Миколаївського міського управління міліції Сурєєва, замначальника УМВС України в Миколаївській області Дробота, який відповідає за кримінальний блок, замначальника УБОЗ Гаспарова.

Дивно, але на місце події не приїхав в.о. начальника УБОЗ УМВД України в Миколаївській області Журавель, який виконує обов'язки начальника, поки у відпустці знаходиться Веретинський. З чим це пов'язано? Можливо, це пов'язано з тим, що саме цього дня, 22 квітня, Журавель святкував свій день народження.

Наразі цей інцидент знаходиться на особистому контролі начальника УМВД України в Миколаївській області. Співробітники правоохоронних органів проводять оперативно-розшукові заходи щодо на встановлення і затримання осіб, які можуть бути причетні до перестрілки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.