“Золотий макарон” - нардепу Гриценку: сам дурний!

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 24.04.2009 15:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7090

Асоціація харчових підприємств “Армія” вважає безпідставними звинувачення голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони Анатолія Гриценко на адресу міністерства оборони про те, що нібито відомство проводить оборудки у сфері забезпечення харчами.

Про це повідомила прес-служба асоціації харчових підприємств «Армія».

Зокрема прес-служба «Армії» підкреслює, що в Україні стає доброю традицією напередодні президентських виборів пригадувати про яйця.

«Заклик нардепа щодо чергових перевірок сфери харчування, так само як заява з безпідставними звинуваченнями у зловживаннях, виглядають більшою мірою як постріл у спину, хоча й холостий, ефект від якого був розрахований на майбутнього виборця», - йдеться у повідомленні асоціації.

В асоціації також наголошують, що чотири із п”яти організацій, що сьогодні надають послуги Міністерству оборони по харчуванню військовослужбовців, працюють з 2007 року. Саме в цей час Міноборони керував Гриценко.

«Відтак, викликає щонайменше здивування, що тоді приймалися такі непрофесійні рішення з боку керівництва очолюваного ним відомства», - говориться у повідомленні.

По-друге, зазначають в асоціації, заяви Гриценка щодо “нераціональних” за ціною закупівлі продуктів харчування - це із розряду фантастики: «Адже їх із введенням нової системи з надання послуг з харчування закуповують власне підприємці. Міністерство оборони сплачує лише фіксовану суму коштів не за кожен окремий продукт, а розраховується за підсумками доведення до військовослужбовців всієї норми харчування, тобто – за готові блюда, що потрапили на стіл солдату. При цьому норма харчування і її вартість заздалегідь визначені Договором між МО України та підприємством на момент його підписання».

Крім того, як зазначають в асоціації, голова профільного парламентського комітету не може не знати, що лише протягом минулого року і першого кварталу поточного у Міноборони відбулося понад 10 різноманітних перевірок відповідних контрольних органів різного рівня саме із порушених питань і порушень, про які заявляє Гриценко, в звітних документах „контролерів” не зафіксовано.

Як повідомлялося раніше. Гриценко заявив, що Міністерство оборони України терпить багатомільйонні збитки через оборудки у сфері забезпечення харчами.

“Суть цих оборудок у тому, що харчі закуповуються за завищеними цінами. Наприклад, яйця, що коштують 8,5 грн. за десяток, купують по 15 грн. Ковбасу за 40 грн./кг купують за 68 тощо», - розповів голова комітету з питань нацбезпеки і оборони.

У зв’язку з чим, Гриценко навів приклади, коли різні фірми, що беруть участь в тендерах на постачання продуктів, насправді мають однакових засновників. “Право забезпечити харчами конкретну військову частину отримують структури, в яких працює 4-5 осіб, тобто посередники, через яких накручується ціна на миску та казан солдата. З цим потрібно розібратися”, - наголосив народний депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.