Сьогодні уряд створить антикорупційний орган

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.04.2009 16:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7093

Сьогодні відбудеться позачергове засідання Уряду, під час якого планується затвердити положення про статут діяльності та керівника спеціального уповноваженого органу при Кабінеті Міністрів по боротьбі з корупцією.

Про це, повідомила прем'єр Юлія Тимошенко під час зустрічі з президентом групи держав Ради Європи проти корупції «ГРЕКО» Драго Косом.

За її словами, цей орган буде підзвітний Уряду, Президенту, Парламенту та координуватиме свою діяльність з Міністерством юстиції.

Юлія Тимошенко заявила також, що сьогодні ж звернеться з листом до Голови Верховної Ради України з проханням прискорити розгляд антикорупційних законопроектів та призначити спеціальний день для їх розгляду.

Президент групи держав Ради Європи проти корупції «ГРЕКО» Драго Косом високо оцінив антикорупційну діяльність Уряду Юлії Тимошенко.

«Уряд України є одним з ключових гравців у боротьбі з корупцією. Я хотів би підтвердити це ще раз, знаючи про всі ті численні кроки й ініціативи, які були здійснені Урядом у цьому напрямку», - заявив Драго Косом.

За його словами, уряд України під керівництвом Юлії Тимошенко, продемонстрував свою відданість справі боротьби з корупцією, надіславши до парламенту пакет антикорупційних законопроектів.

Він також висловив сподівання, що Уряд переконає парламент ухвалити ці законопроекти, які, за його словами, значно покращать ситуацію в Україні та життя пересічних громадян. Драго Косом також підкреслив, що аналіз законодавчих ініціатив КМУ свідчить про готовність уряду вести боротьбу з корупцією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.