Нова пошесть - свинячий грип - вже в Європі. Точних даних про хворих поки немає

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.04.2009 11:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7107

Німецькі лікарі підтвердили перший випадок захворювання людини свинячим грипом у Німеччині.

Про це повідомляє у середу, 29 квітня, агентство Reuters з посиланням на міністерство охорони здоров'я Баварії.

"Медики Берлінського інституту імені Коха підтвердив один випадок свинячого грипу. Вірус був виявлений у пацієнта з району Регенсбурга", - йдеться у заяві міністерства.

Міністр навколишнього середовища та охорони здоров'я Маркус Зедер раніше в середу заявив, що три туристи, які побували в Мексиці з німецької федеральної землі Баварія, можливо, хворі свинячим грипом.

Нагадаємо, у вівторок, 28 квітня, міністр охорони здоров'я Мексики Хосе Анхель Кордова заявив, що в Мексиці офіційно зареєстровано лише сім випадків загибелі від свинячого грипу. Він також офіційно підтвердив лише 26 випадків зараження людини свинячим грипом у країні.

Як повідомлялося раніше, губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер оголосив надзвичайний стан у цьому американському штаті у зв'язку зі спалахом свинячого грипу.

Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно підтвердила 79 випадків захворювання людей свинячим грипом.

Захворювання на грип свиней у Мексиці та низці інших країн викликані гібридом вірусу грипу типу A (H1N1), комбінація антигенів якого раніше не зустрічалася у вірусів грипу, що викликають захворювання людей або свиней. Вірус грипу типу А являє значну небезпеку в епідеміологічному відношенні, оскільки здатний до швидких генетичних змін.

Симптоми хвороби: підвищується температура, з'являються кашель, нежить, головний і м'язовий біль, у деяких випадках виникає блювота і пронос.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.