Головний редактор «ВВ» пояснив, чому мер не може закрити його газету

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 16.08.2006 21:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=711

Головний редактор «Вечірніх вістей» Олександер Ляпін заявив, що журналіст їх газети абсолютно нічим не хотів образити київського градоначальника і, дивно, що звичайні журналістські запитання мером розцінюються як образи.

Стосовно тієї заяви мера, що "Вечірні Вісті" фінансує мерія Ляпін заявив, що мер явно все переплутав, тому що видання "Вечірні Вісті" є незалежною газетою, і закрити видання він не зможе, повідомляє ІМІ.

Нагадаємо, що сьогодні під час прес-конференції мер Києва Леонід Черновецький пообіцяв журналістові газети «Вечерні вісті» закрити видання у відповідь на питання, чому в мерії дозволено спілкуватися зі ЗМІ лише обмеженому колу чиновників.

Черновецький під час конференції погрожував не тільки "ВВ", а і "КИЯНАМ"

На питання "КИЯН" про те, чи є в Черновецького відомості з приводу рішення одеської міліції, що порушила справу по факту бійки в нічному клубі, у якій нібито брав участь син київського мера Степан Черновецький, градоначальник відповів: мовляв, він виграв позов до Бродського, і якщо журналіст "КИЯН" повторить своє питання, він подасть позов і на журналіста.

Кореспондент "КИЯН" повторив своє питання. Відповідь так і не пролунала. Черновецький заявив, що він же не запитує журналіста, чи не вбивав той у під'їзді бабусю. На що репортер відповів: "Не вбивав і не бачить у цьому питанні нічого образливого".

До речі, Черновецький сказав, що кореспондент "КИЯН" схожий на Бродського. На що, кореспондент відповів: "Черновецький теж схожий на Бродського". Черновецький пояснив на це, що він мав на увазі зовнішні ознаки, а журналіст уточнив, що він говорив про подібність внутрішню.

Медіа-профспілка закликає журналістів ігнорувати незаконні розпорядження Київського міського голови

Київська незалежна Медіа-профспілка закликає столичних журналістів ігнорувати усні й письмові розпорядження міського голови Києва Леоніда Черновецького та його прес-служби, які обмежують право на збір інформації.

„Стаття 26 закону „Про друковані засоби масової інформації” чітко вказує, що журналіст має право „відвідувати державні органи влади, органи місцевого і регіонального самоврядування, а також підприємства, установи і організації та бути прийнятим їх посадовими особами”, а також „звертатися до спеціалістів при перевірці одержаних інформаційних матеріалів”.

Медіа-профспілка вважає, що вказівки Черновецького, який намагається „фільтрувати” доступ до посадовців мерії, порушують ці норми закону”, - каже Михайлина Скорик, голова Київської незалежної Медіа-профспілки.

Медіа-профспілка звертається до всіх журналістів, які висвітлюють діяльність Київської міської державної адміністрації, з проханням документально фіксувати всі випадки відмов у наданні коментарів і повідомляти про них на адресу profpres@ukr.net. Як тільки буде зібрана достатня документальна база, Медіа-профспілка готова оскаржити рішення мера в суді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.