Вчора пірати знову захопили судно із українським екіпажем

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.05.2009 17:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=7125

Сомалійські пірати захопили вантажне судно, яке належить Британії, з українським екіпажем на борту.

Про це заявив представник НАТО Александр Сантос Фернандес.

Судно "Аріана" належить британській компанії Seven Seas Maritime Ltd і ходило під мальтійським прапором. Воно було захоплено серед ночі поблизу Сейшельських островів у близько 1600 кілометрах від зони патрулювання НАТО.

Фернандес повідомив, що усі члени екіпажу – українці, проте власники судна поки не змогли надати інформації про точну кількість людей, які перебували на борту.

Раніше сомалійський пірат, який назвався Хусейном, заявив Reuters, що вони захопили українське судно з транспортом на борту, що належить ООН.

"Ми захопили корабель з промисловим обладнанням на борту, а також білі автомобілі з логотипом ООН. Наші друзі на борту судна", - сказав пірат.

За попередніми даними, судно Ariana грецької компанії-оператора Alloceans Shipping прямує у напрямку узбережжя Сомалі, екіпаж корабля, до складу якого входять 24 громадянина України, почуває себе задовільно, постраждалих немає.

Про це повідомляє речник МЗС Василь Кирилич.

Представник згаданої компанії повідомив, що на борту є достатня кількість продуктів харчування, питної води та пального. Спроби зв'язатись з судном упродовж першої половини дня 3 травня були безрезультатні.

Справа перебуває на особливому контролі в посольствах України в Грецькій Республіці, у Великобританії, в Кенії та в МЗС України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.